Suomalaisten Oasis-hörhöjen muistot kerättiin näyttelyksi – esittelyssä myös yhtyeestä tehty lautapeli

Oasis-fanien muistoja tarjolla.

19.09.2018

Mielikuva faniudesta sisältää kaksi stereotyyppiä: pakkomielteisen yksilön tai hysteerisen ryhmän. Please, don’t put your life in the hands of a rock’n’roll band -näyttely osoittaa toisen ulottuvuuden faniuteen – ja etenkin Oasis-faniuteen.

ARTag Galleryssa Heslingissä nähtävä näyttely kokoaa ensimmäistä kertaan yhteen Suomen suurimman ja ainoan Oasis-yhteisön, Liam and Patsy Recreation Clubin fanitaidetta ja memorabliaa. Kävijöiden tunteita liikuttavat taidejulisteet, harvinainen Juhani Harsialan videotanssiteos Life Forever, klubin myöntämät kunnia -ja häpeäkirjat, jäsenkortit, klubiohjelmakäsikirjoitukset, Oasis-lautapeli ja tietenkin jäsenten rakkaat leikekirjat.

Esillä on myös ensimmäistä kertaa julkisessa näyttelytilassa Jukka Tilsan tekemä uniikkityö (2000) Noel ja Noel.

Näyttelyssä voi tutustua fanien omiin, rakkaisiin fanitavaroihin kuten äänitteisiin, julisteisiin sekä kiertueilta tai muutoin kerättyihin Oasis-fanituotteisiin. Näyttelyn ideoineet Satu Kurvinen ja Pertti Ylikojola ihmettelevät pienen, mutta aktiivisen suomalaisen Oasis-yhteisön intoa.

“Fanit ovat olleet mukana lähes jokaisessa Oasis-yhtyeen merkittävässä käänteessä ympäri maailmaa”, tiedote kertoo.

Näyttelyn avajaisissa ensi-iltansa saa audiodokumentti Ihmeseinä – rakkaudesta Oasikseen, joka pohtii faniutta pintaa syvemmältä. Dokumentin tekijä Riikka Rahi ei ole koskaan ymmärtänyt pakkomielteistä ja hysteeristä fanittamista.

“Dokkarin maailmaan uppoutuessani tajusin pikkuhiljaa, kuinka monia erilaisia tunteita fanittaminen herättää. Joillekin fainittaminen on pelkkää hupia, joillekin elämän vaikeissa käänteissä kannatteleva voima ja toisille taas keino löytää hengenheimolaisia.” sanoo dokumentaristi Riikka Rahi.

Näyttelyn aukiolopäivät näet alta. Vapaa pääsy muuten, joten sinne vain!

Avajaiset torstaina 4.10. klo 17-20.
perjantaina 5.10 kello 12-18
lauantaina kello 6.10 kello 12-16
sunnuntaina 7.10 kello 12-16.

Lisää luettavaa