Suomen ehdokas vieraskielisen elokuvan Oscar-palkintoon saa luultavasti todella kiistanalaisen ja järkyttyneen vastaanoton – mikä on vain hyvä asia

Armomurhaaja on Suomen Oscar-ehdokas.

04.09.2018

Armomurhaaja-elokuva on valittu Suomen ehdokkaaksi parhaan vieraskielisen elokuvan Oscar-palkintoon. Elokuva kertoo mekaanikosta, joka sivutyökseen lopettaa vanhoja ja sairaita lemmikkejä.

Suomen Oscar-raati perusteli valintaansa luonnehtimalla Armomurhaajaa elokuvaksi, jolla on voimakas oma ääni. Elokuvassa on omaperäinen tarina ja elokuvan havaintojen tarkkuus mahdollistaa monta tulkintaa.

It’s Alive Films Oy:n tuottama Armomurhaaja sai kansainvälisen ensi-iltansa Toronton kansaivälisellä elokuvafestivaalilla 2017 ja Suomen ensi-ilta oli 24.11.2017. Elokuvan levitti elokuvateattereihin Finnkinon teatterilevitys. Elokuva on palkittu parhaasta käsikirjoituksesta Jussi-palkinnolla ja Tokyo International Film Festivalilla. Viimeisin palkinto tuli Haugesundista, jossa elokuva voitti Fipresci-palkinnon.

Elokuvan käsikirjoituksesta ja leikkauksesta vastaa ohjaaja Teemu Nikki. Muuhun taiteelliseen ryhmään kuuluvat muun muassa kuvaaja Sari Aaltonen, äänisuunnittelija Sami Kiiski, säveltäjät Timo Kaukolampi ja Tuomo Puranen. Puvustuksesta ja lavastuksesta vastasi Sari Aaltonen yhdessä ohjaaja Nikin kanssa. Elokuvan tuottivat Jani Pösö ja Teemu Nikki.

Elokuvan pääosassa nähdään Matti Onnismaa. Muissa rooleissa näyttelevät muun muassa Jari Virman, Hannamaija Nikander, Heikki Nousiainen, Pihla Penttinen ja Jouko Puolanto.

Lisää luettavaa