Suomen levylafkojen joukkoon ansiokkaiden tekijöiden luotsaama uusi toimija – Anna Puu ensimmäinen uusi kiinnitys

Äänitysstudiona paremmin tunnettu The Fried Music aktivoituu nyt myös levy-yhtiönä. Firman taustalta löytyy Jukka Immosen ja Katja Ståhlin kaltaisia kokeneita tekijöitä.

Teksti: Jari Setälä & Teemu Fiilin

Suomen levy-yhtiöiden kentälle on pian tulossa mielenkiintoinen uusi toimija, kun lukuisten kotimaan kärkiartistien taustalta tuttu biisintekijä ja tuottaja Jukka Immonen paljasti tänään hänen aikoinaan perustamansa The Fried Music -firman aloittavan jatkossa myös aktiivisen levy-yhtiötoiminnan.

Viime vuosina The Fried Music on tullut paremmin tunnetuksi Immosen ja Arttu Peljon samannimisenä äänitysstudiona Helsingissä, mutta yhtiön julkaisutoiminta käynnistyi alun perin jo 2000-luvun alkupuolella, jolloin firma julkaisi muun muassa Asan Leijonaa metsästän -albumin.

Asan lisäksi yhtiö on julkaissut ennen tätä myös Mariskaa & Pahoja Susia, Samae Koskista ja Stigiä. Yhtiö myös työstää parhaillaan Liemisen tulevaa julkaisua.

Jukka Immonen kuitenkin korostaa, että vaikka The Fried Music on julkaissut levyjä aiemminkin, on nyt käynnistetyn hankkeen tarkoitus aloittaa toiminta ikään kuin puhtaalta pöydältä kokonaan uutena levymerkkinä.

”Halusimme kukin tahoillamme tehdä omat projektimme ensin loppuun asti, joten nyt tuntui luontevalta ajankohdalta aloittaa oman levy-yhtiön toiminta oikein kunnolla. Uudenlaista aktiivisuutta korostaa se, että palkkasimme nyt ensimmäistä kertaa ihmisiä hoitamaan pelkästään levy-yhtiön asioita”, Immonen sanoo.

The Fried Music on palkannut media- ja musiikkialan monityöläisenä tunnetun Katja Ståhlin vastaamaan yrityksen markkinoinnista ja viestinnästä. Ståhl on aiemmin toiminut muun muassa Suosikki-lehden päätoimittajana, tv-kanava Nelosen uutisankkurina sekä levy-yhtiötoiminnassa Apulanta Oy:n johtajana ja BMG:n alaisessa Terrier-firmassa.

”Minut palkattiin luotsamaan levymerkki keskeiselle paikalle kotimaisella musiikkikentällä. Seuraavan askeleen ottamista julkaisutoiminnassa oli jo kuulemma mietitty kauan, kunnes sopiva hetki ja henkilö nyt löytyivät”, Ståhl kertoo.

Immosen mukaan The Fried Musicin ensimmäinen uusi artistikiinnitys on Anna Puu, joka siirtyy Friedille Sony Music Finlandilta. Artistikiinnityksiä on luvassa lisää syksyn aikana, jolloin uudistunut The Fried Music tiedottaa lisää yrityksen toiminnasta.