Suomessa juuri käynyt Roger Waters käy avointa kirjeenvaihtoa Lana Del Reyn kanssa

Waters pyytää Del Reytä miettimään uudelleen Israelissa esiintymistään.

23.08.2018

Roger Waters kertoi tiistai-iltana Hartwall-areenalla, että suomalaisyleisö joutuu odottamaan omaa ”kiitos-postaustaan” Pink Floyd -maestron Facebook-sivulla.

”Aion tänään julkaista somessa kirjoittamani avoimen kirjeen nuorelle naiselle, jota en tunne. Hän on Lana Del Rey ja hän aikoo esiintyä Israelissa, mutta toivottavasti kirjeeni saa hänet vielä harkitsemaan uudemman kerran”, Waters sanoi.

Vieressä kenkiään tuijotteli Watersin kitaristi Jonathan Wilson, jonka Rare Birds -soololevyllä (2018) Del Rey on mukana.

”Pyydän, että kävisitte lukemassa kirjoitukseni, tutustuisitte aiheeseen ja muodostaisitte oman mielipiteenne”, Waters jatkoi.

Kirjeessään Waters kertoo Israelin ja Palestiinan tilanteesta, edustamastaan BDS-liikkeestä ja siteeraa Desmond Tutua: ”Jos suhtaudut neutraalisti epäoikeudenmukaisuuksiin, olet sortajan puolella.”

Lana Del Rey vastasi Watersille omalla kirjeellä, jossa kertoo edelleen aikovansa esiintyä Israelissa.

”Roger Waters, ymmärrän mitä tarkoitat, kun peräänkuulutat tekoja, vaikka uskoisi neutraaliuteen. Tämä on tekoni.”

”Kun olen Israelissa, aion vierailla myös Palestiinassa ja odotan tapaavani sekä palestiinalaisia että israelilaisia lapsia ja esittää musiikkiani aivan kaikille.”

Artistien keikat Israelissa ovat kohdanneet vastarintaa Watersin, Brian Enon ja monien muiden artistien suunnalta alueen ihmisoikeusrikkomusten vuoksi. Vetoomusten vuoksi esimerkiksi Lorde perui päätöksensä esiintyä Israelissa.

Ai niin, se Roger Watersin tiistainen keikka oli aivan tolkuttoman upea.

Lisää luettavaa