Suomessa loppuunmyydyn keikan heittänyt Dave voitti Brit Awardsin tärkeimmän palkinnon – vuoden artistit saapuvat Flowhun

Daven Psychodrama oli vuoden albumi

19.02.2020

Helsingin Ääniwallin loppuunmyynyt Dave palkittiin Brit Awardsin ykköspalkinnolla, eli vuoden albumilla. Psychodrama oli paitsi arvostelumenestys, niin nyt myös gaalamenestys, saihan se myös Mercury prizen.

Vuoden biisistä vastasi Lewis Capaldi kappaleellaan Someone You Loved. Capaldi palkittiin myös vuoden tulokkaana, Daven nenän edestä.

Vuoden naisartistina palkittiin Mabel, miehenä Stormzy. Molemmat saapuvat Flow’hun tulevana kesänä. Vuoden yhtyeeksi valittiin Foals.

Kansainvälisen naisartistin palkinnon pokkasi kukas muukaan kuin Billie Eilish, miehistä Tyler, the Creator. Jälkimmäinen näpäytti entistä pääministeriä Theresa Mayta, joka oli langettanut räppärille porttikiellon Iso-Britanniaan. Räppäri pohti, että onkohan kivaa katsoa ohjelmaa telkkarista.

Mitä esityksiin tulee, niin Stormzy heitti aivan megalomaanisen show’n Brit Awardsin loppupuolella. Esityksellä oli mittaa yli kymmenen minuuttia ja kappaleita kuultiin useampia. Vierailusta vastasivat Burna Boy (joka vetäisi pätkän omaakin biisiä), sekä Tiana Major9.

Koko homma striimattiin livenä Brit Awardsin juontajan, Jack Whitehallin, Youtube-kanavalle. Kirjoitushetkellä video toimii vielä normaalisti, joten luottavaisin mielin suosittelemme tsekkaamaan esimerkiksi Stormzyn esityksen alta. Esitys alkaa tunnin ja 48 minuutin kohdalla.

Mikäli video ei pyöri tai haluat katsella palkintogaalan hieman lineraarisemmin, niin Yle Teema näyttää ohjelman perjantaina 21.02. klo 22:40. Joten ei muuta kuin kanavaksi Yle Teema ja yytsimään.

Lisää luettavaa