Suomiräpin konkari lyttää Gettomasan: ”Fantasiatarinoita, kuinka pullonpalautusautomaatilla käyminen on vaarallista toimintaa”

G Livelabin keikkaan muutoksia. Ja pieni myrskykin saatu aikaan.

23.02.2023

Edu Kehäkettusen, Setä Koposen ja Pianomiehen oli tarkoitus esiintyä Tasavallan partasuut -iltamissa viikonloppuna.

Nyt tapahtuman sivuilla kerrotaan, että Edu heittääkin sooloshow’n.

”Edu Kehäkettunen & Setä Koponen & Pienomies: Tasavallan partasuut -illan ohjelmaan on tullut muutoksia. Setä Koponen ja Pienomies ovat peruneet osallistumisensa ja keikka muuttuu Edu Kehäkettusen sooloshow’ksi. Lipunostaneilla on halutessaan optio palauttaa lippunsa keikan alkuun eli 25.2. klo 20:00 mennessä”, sivuilla kerrotaan.

Edu Kehäkettunen avaa tilannetta seuraavasti:

”Setä Koponen ja Pienomies eivät halua esiintyä kanssani. Syynä on omat henkilökohtaiset sanomiseni suomiräpskenestä ja joistain sen toimijoista.”

Setä Koponen ja Pienomies selventävät yllättävää päätöstä G Livelabin päivityksessä:

”Nettikirjoittelun jälkeen keskustelimme miten mielipiteet vaikuttavat yhteiseen toimintaan, mutta keskustelu ei yrityksistä huolimatta edennyt. Me emme osaltamme halua olla tilanteessa, missä yhteistoimilla allekirjoittaa asioita musiikista, tekijöistä ja kentästä, jotka peilaavat epäarvostusta kulttuuria kohtaan, jonka parissa toimitaan. Totesimme, että on parasta, että jokainen saa toimia niillä vapausasteilla ja kanssaihmisten kunnioittamisen tasoilla, mitkä parhaaksi katsoo. Katsomme, että tämä kulttuuri on kaikille, asuinpaikasta tai musiikillisesta sisällöstä riippumatta, emmekä jaksa tuhlata aikaa erikseen näiden itsestäänselvyyksien selittämiseen jatkossa. Asia ei ole vakavimmasta päästä, mutta raja tuli vastaan keskustelun tyrehtyessä alkuunsa.”

Edu Kehäkettunen kritisoi kuun alussa omilla Facebook-sivuillaan julkisessa päivityksessään muun muassa Emma-gaalaa ja siellä palkittua Gettomasaa.

”Getto-Masa, tuo slummien suuri runoilija, joka valuu Jyväskylän betonigetoista suoraan Prismaan hakemaan jukurttia ja kirjoittaa vähän lisää fantasiatarinoita, kuinka pullonpalautusautomaatilla käyminen on vaarallista toimintaa”, hän kirjoitti. Saman päivityksen kommenteissa hän tuomitsi käytännössä koko uuden suomalaisen rapin nykytilan.

Päivitys sai tuulta alleen, ja liki 160 kommentin joukossa äänensä ovat antaneet kuuluviin myös muut räppärit.

Koko päivityksen näet alta. Sitä klikkaamalla pääset lukemaan kommentteja. Sen alta löydät G Livelabin päivityksen asiasta.

Lisää luettavaa