Suosittu helsinkiläinen räppiklubi laajentaa konseptiaan ja lähtee myös Berliiniin

Shutdown täyttää kaksi vuotta.

11.11.2019

Suomen suosituimpiin räppiklubeihin lukeutuva Shutdown täyttää kaksi vuotta. Helsingin Ääniwallissa järjestettävä klubi laajeni kesällä festivaaliksi ja nyt vuorossa on alkuillan livekonsepti, joka lanseerataan kaksivuotisjuhlien yhteydessä 30. marraskuuta.

”Todella hyvät fiilikset, aika mennyt todella nopeasti”, Shutdownia pyörittävän dj-kollektiivin Tino Pirttioja kommentoi. Pirttiojan mukaan tapahtuma löysi paikkansa Helsingin yöelämästä välittömästi.

”Muistan vielä ekan illan, kun mietittiin, että tuleeko kukaan talvipakkasella Ääniwalliin kuuntelemaan räppiä. Meidän onneksi puolenyön aikaan jono kiersi pitkin pihaa ja mestoille löysi lähes 900 ihmistä. Siitä eteenpäin bileissä on aika lailla joka kerta ollut yli 1000 kävijää.”

Klubi-illoissa on nähty yllätysesiintyjinä myös suomiräpin uuden aallon kiinnostavimpia nimiä, kuten Ibe, Melo, Versace Henrik, Cavallini & Shrty ja Skii6, mutta Shutdown on ollut ja tulee pysymään dj-vetoisena. Jatkossa alkuillasta ennen varsinaisen Shutdownin alkua järjestetään Shutdown Live, jossa nähdään livekeikka joltain kiinnostavalta nuorelta artistilta.

”Shutdown on aina halunnut nostaa uusia artisteja enemmän esille. Ensimmäisena vuonna oli yllätysesiintymisiä, toisena vuonna festivaali ja nyt kolmannen alussa on hyvä tilaisuus tarjota uusille kyvyille vielä parempaa alustaa – eli Shutdown Live.”

Ensimmäisen Shutdown Liven esiintyjä on Sexmane. Keikalla juhlitaan samalla Sexmanen esikoismixtapen, neljättä viikkoa Suomen virallisella albumilistalla olevan Sextapen julkaisua.

”Sexmane menee soundin ja ajoituksen puolesta täydellisesti konseptin avajaisiltaan. Haluttiin myös tuoda klubiräpin lisäksi vähän erilaista soundia mukaan Shutdowniin.”

Pirttioja kertoo, että Tommi Lipastin alun perin ideoiman Shutdown-konseptin tulevaisuus näyttää kaikin puolin hyvältä: festivaali saa jatkoa ensi kesänä ja klubien päivämäärät on lyöty lukkoon. Tämän vuoden puolella nähdään vielä yksi mielenkiintoinen Shutdownin projekti:

”Viemme joulukuussa Shutdown-klubin Berliiniin yhdessä Jägermeisterin kanssa. Mukaan tulee kotimaisista liveartisteista Ibe, Cledos, Cavallini & Shrty, Melo sekä Ronnie ja dj-puolta vahvistaa DJ Vicky.”

Lisää luettavaa