Suuruudenhullu proggis huipentui tänään – australialainen psykedeliarock-bändi julkaisi tänä vuonna viisi levyä, joista osa on ihan vapaasti jaettavissa ja vaikka myytävissä jos siltä tuntuu

King Gizzard & the Lizard Wizard on sekopäisten uudenvuodenlupausten kiistaton kuningas.

King Gizzard & the Wizard Lizard on täällä pohjoisessa hieman tuntemattomampi nimi, mutta Australian Melbournesta ponnistava psykedeliakuusikko on kerännyt uransa aikana hyvinkin kunnioitettavan seuraajakunnan ympäri maailmaa.

Vuoden 2017 tuntumassa bändi ilmoitti maailmalle, että meinaa julkaista saman vuoden loppuun mennessä viisi kokopitkää albumia. Niistä yksi eli Polygondwaland olisi myös täysin vapaasti kuunneltavissa, ladattavissa, kopioitavissa ja jaettavissa. Siis kuka tahansa, joka haluaisi painaa levystä vinyylin ja myydä sitä eteenpäin, olisi täysin vapaa sen tekemään.

Suuruudenhullu proggis käynnistyi helmikuussa Flying Microtonal Banana -levyllä, sitten kesäkuussa tipahti Murder Of The Universe. Elokuun lahja oli Sketches Of Brunswick East ja marraskuussa ilmestyi Polygondwaland.

Aivan viime tinkaanhan homma tiristyi, mutta kyllä vain tänään julkaistiin viides kokopitkä Gumboot Soup. Levyn klassiset 70-luvun vaikutteet ja modernimmat proge- ja altsuhörhöilyt ovat erittäin yllättävän mieluusti kuunneltavaa kamaa.