”Sweet home Ala-Malmi” – Gasellit ja JVG päättivät, että kesä ei ole ohi ja julkaisivat kotiseutuylpeyttä pursuavan kesähittinsä viimein

Gasellit ja JVG julkaisivat kesän kuumimman kappaleen.

Markus Paajala

Kerroimme jo heinäkuussa Gasellien ja JVG:n yhteiskappaleesta Mitä mä Malagas?. Tuolloin kappaleen kuunteleminen vaati pieniä tietoteknisiä taitoja, mutta nyt biisi on virallisesti julkaistu useimpiin suoratoistopalveluihin.

Tuolloin house-vivahteikkaaksi luonnehdittu kappale on käytännössä säilyttänyt muotonsa, mitä nyt biisiä on selvästi viilailtu niin sanotusti viimisen päälle. Gasellit itse luonnehtii biisiä muun muassa näin:

”Joskus biisit syntyy hetkessä ja joskus niiden teko vie kuukausia. Mitä mä Malagas? kuuluu ehdottomasti niihin, jotka syntyivät hetkessä. Kappaleen sanoituspuoli kävi sikäli helposti, että oltiin talvella käyty bändin kesken pitkä keskustelu siitä, että missä me asuttais, jos sais valita minkä tahansa paikan maailmassa. Käytiin läpi paratiisisaaret ja metropolit, mutta lopulta päädyttiin yksimielisesti siihen, että ei me haluttais muuttaa Suomesta ja Helsingistä mihinkään. Täällä asuu valtaosa ystävistä ja kavereista. Kadut on tuttuja ja tietää suunnilleen miten asiat toimii. Välillä voi käydä ihmettelemässä isoa maailmaa, mut kotiin on aina kiva palata.”

”Meillä oli myös pitkään ollut puhetta JVG:n poikien kanssa, että tehtäis taas joku yhteisbiisi. Me ollaan aiemmin vierailtu niiden Mist sä tuut -biiseillä, joten oli vähän niin kuin meidän vuoro kutsua ne meidän biisille. Levylle aiemmin tehdyistä biiseistä mikään ei kuitenkaan ihan tuntunut sopivalta, ei tullut sitä oikeaa fiilistä. Sit kun Mitä mä Malagas? alko etenemään, niin aika nopeasti oli selvää, että JVG on saatava mukaan, onhan biisin nimikin peräisin niiden biisillä esitetystä säkeistöstä. Onneks Jare ja Ville innostu ja lähti mukaan!”

Yhtye lupaili edellisellä Tavastian keikallaan, että seuraava levy tulisi tämän vuoden puolella. Nyt julkaistu kappale tulee löytymään siltä levyltä.

Biisi ampaisi samantien Spotifyn Top 50 -listan kärkeen ja sehän ei ole mikään ihme, sen verran tarttuvasta kappaleesta on kyse. Pistä biisi soimaan alta, mutta varo ettet pala auringossa.