Syntikkapoppia ja Suomi-gialloa! Esittelyssä ja ensiesityksessä Modem-yhtyeen musiikkia

Modem julkaisee Elokuvia-maxisinglen. Kappaleelle kuvattu musiikkivideo saa ensiesityksensä Rumban sivuilla.

07.04.2022

Modem on Ty Roxyna mainion esikoislevynsä viime vuonna tehneen ja Kissa-yhtyeessä soittavan Tytti Roton ja muiden muassa Kohti tuhoa– ja Foreseen-kokoonpanoista tutun Ville Valavuon muodostama duo. Yhtye laskee kolmanneksi jäsenekseen Alesis HR-16-rumpukoneen, jonka he ovat nimenneet Davideksi.
.
Roto ja Valavuo kertovat, että alun perin muita projekteja varten hankittu rumpukone saapui Italiasta Suomeen partaveden ja tupakansavun tuoksuisessa postipaketissa, ja pian rumpukoneen ominaisuudet innoittivat uuden musiikin luomiseen.
.

.
Modem lähti rakentamaan kappaleita osittain New Orderilta, Human Leaguelta ja Moroderin tuottamilta Sparks-levyiltä lainattujen rumpukomppien varaan. Tämän lisäksi musiikista kuuluu yhtyeen arvostus 1980-luvun underground-synapopin kotikutoisempaa ja kokeellisempaa soundia kohtaan. Modem mainitsee innoittajikseen myös Circuit 7:n, Deuxin ja Oppenheimer Analysisin.
.
Modemin esikoisjulkaisu on maxisingle Elokuvia. Se ilmestyy digitaalisissa palveluissa ja 12-tuumaisena vinyylinä perjantaina 8. huhtikuuta. Rumballa on ilo ja kunnia tarjota Elokuvia-kappaleelle kuvatulle musiikkivideolle ensiesitys.
.

.
Itse kappale käsittelee todellisuuden, elokuvan ja unen sekoittumista toisiinsa yhdistellen viitteitä kauhuelokuvan kulttiklassikoihin. Ilona Lehtosen ohjaamassa musiikkivideossa näistä vihjeistä loihditaan pikkukaupunkimiljööseen sijoittuvaa Suomi-gialloa, jossa työläisarki sotketaan kirkkaan punaisella verellä. Katsojasta tulee katseen kohde ja sen uhri. Musiikkivideolla pääosaa esittävät Modemin lisäksi Kalevi Suopursu ja Ida-Sofia Tuomisto.
.
Lisätietoja yhtyeestä Bandcampissa ja Instagramissa. Modemin Elokuvia-musiikkivideo, olkaa hyvät:

YouTube video

Lisää luettavaa