Taas yksi raa’an rehellinen kappale, jota ei ole lainkaan vaikeaa kuunnella – Pessolta kolmas biisi

Uutta Pessoa.

24.03.2018

Pesso on valtavan potentiaalin omaava sanaseppä, jonka lyhyen soolouran edesottamuksista on kirjoitettu useaan otteeseen Rumbassa. Pesson haastattelun voit lukea tästä ja muita juttuja Pessosta löydät täältä.

Pesso tarjoilee nyt kolmannen soolosinglen ja jos ensimmäinen single Tiistai koukutti nokkelan yksinkertaisella melodialla, mutta sitäkin syvemmälle vievälle sanoituksellaan, niin tämä kolma single Haikee kantaa itseään jo aivan eri syistä. Välissä julkaistu Joulukuu vei vähän liiankin synkkiin tunnelmiin, mutta toisaalta se tuntuu oikealta ratkaisulta, kun näitä kaikkia kappaleita kuuntelee järjestyksessä.

Pesso kuulostaa nyt jo valmiilta paketilta, vaikka paketointi on vasta alussa. Pesson tyyli on hyvin omalaatuinen ja voisi jopa sanoa, että tämän kaltaista artistia on tarvittu. Pesson sanoitukset ovat rehellisen epäonnisia, mutta ei ylidramaattisia tai yliampuvan realistisen karuja. Eli siis helposti lähestyttävää, mutta ei liian kevyttä.

Pessolla pysyy sana kokonaisuutena hyvin hallussa ja musiikillinen tuotantokin on ollut tähän mennessä hyvää. On siis ihme, jos Pesson nimi ei ala nousemaan kansan huulille tai edes korville. Kannattaa kirjata se muistiin.

Pesso kuvailee kappaletta itse ”kevään haikeimmaksi tanssibiisiksi”. Sitä se todellakin on. Kappale on sävelletty yhdessä Mikko Pennasen kanssa ja se on tähän mennessä Pesson menevin, mutta silti ilmaan hajoavan haikea kappale. Laulaja-puhelaulaja-räppäri kommentoi asiaa Facebookissa vielä seuraavasti:

”Tää biisi sai syntynsä kun kaks eri tarinaa löysi toisensa. Mulla oli kaks biisiä joista toisessa oli hyvä kertsi ja toisessa hyvät säkeistöt mutta ne ei tuntunu kohtaavan toisiaan ennenku puoliksi vitsillä äänitin ne säkeistöt tähän biisiin. Yhtäkkiä tajusin että nehän kertoo samaa tarinaa mutta tosi eri tasolla. Kertsissä mennään aika arkisessa ja ehkä vähän tragikoomisessa tunnelmassa kun taas säkeistössä käydään läpi sellasta melko henkilökohtaistakin tarinaa. Ehkä tää biisi yrittää kertoa meille että sopivana hetkenä tälle kaikelle haikeudelle voi myös nauraa.”

Biisin voit kuunnella alta.

Lisää luettavaa