”Tajusin vasta vähän aikaa sitten osaavani tehdä musiikkia, koska nuorempana lauluääntäni kritisoitiin” – haastattelussa Joalin

Joalinin debyytti-ep on nimeltään I'm The One.

03.12.2022

Rumban juttusarjassa nostetaan esiin nousevia ja potentiaalisia nimiä. Jutussa käydään läpi paitsi artistin suhtautumista musiikkiin, myös sitä miten artistin polulle ikinä päädyttiin. Edellisessä osassa oli Klarissa, sen löydät täältä.

Joalinin I’m The One -niminen debyytti-ep ilmestyi marraskuun 11. päivä. Aikaisemmin julkaistujen kappaleiden Angelito, Así Así sekä Toxíco lisäksi kokonaisuudelta löytyy yksi uusi biisi, joka on ep:n nimikkokappale. Espanjaksi ja englanniksi laulava Joalin kertoo kaikilla kappaleilla olevan tärkeä paikka hänen sydämessään, sillä ep ikään kuin avaa ensimmäisen luvun hänen artistiudessaan. Joalin on kirjoittanut I’m The One -ep:n yhdessä Jori Sjöroosin kanssa. Kaksikon yhteistyö alkoi keväällä 2021.

Lokakuussa Joalin kiersi kahden viikon ajan Brasiliaa ja Meksikoa esitellen uutta musiikkiaan faneilleen erilaisissa tv- ja radio-ohjelmissa. Suomen seuratuinta Instagram-tiliä 3,5 miljoonalla seuraajallaan ylläpitävä Joalin on syntynyt Suomessa, mutta asunut suuren osan elämästään Espanjassa ja Meksikossa.

Mikä soi napeissa just nyt?

Rayen Escapism, jossa vierailee 070 Shake – tätä kuunnellessa saan päivän käyntiin, ja mielestäni tuotanto on super mielenkiintoinen: vaihteleva ja erilaisia vaikutteita täynnä.”

Mist sä tuut?

”Mä olen syntynyt Turussa, mutta kasvanut Espanjassa ja Meksikossa. Olen artisti, ja ilmaisen itseäni musiikin kautta. Olen aina ollut tanssija ja esiintyjä, mutta en ajatellut koskaan laulavani. Onneksi pari vuotta sitten päätin mennä studiolle ja kohdata pelkoni, ja nyt siitä on tullut uusi mukavuusalue minulle.”

Silloin tajusin, että haluan artistiksi.

”Olen aina ollut luova ja jo nuoresta asti olen tiennyt, että haluan isoille lavoille. Seiskaluokan jälkeen siirryin kotiopetukseen, jotta voisin keskittyä uran rakentamiseen. Sen jälkeen kaikki on ollut oikeastaan yhtä hullunmyllyä. Tajusin, että osaan kirjoittaa ja tehdä musiikkia vasta hyvin vähän aikaa sitten, koska nuorempana lauluääntäni kritisoitiin. Nykyään ymmärrän että ei tarvitse olla niin klassisessa mielessä ’hyvä laulaja’, vaan musiikki tulee ennen kaikkea luovuudesta.”

Musiikillinen esikuvasi?

Rosalía, Drake ja Bad Bunny. Nämä artistit ovat kaikki aloittaneet jotakin uutta ja erilaista, heillä on ollut suuri vaikutus monin tavoin eivätkä he jää yhteen boksiin musiikkigenrensä tai brändiensä kanssa.”

Supervoimasi?

”Olen tajunnut että olen ainoa Joalin. Mä olen pyrkinyt vapauttamaan itseni, etten muotoudu muiden mielipiteiden mukaisesti, vaan teen omanlaista taidetta.”

Jos nyt kuulisit musiikkiasi ensimmäistä kertaa, niin mihin siinä rakastuisit?

”Yksinkertaisuus, herkkyys ja rehellisyys.”

Joalin?

”Musiikki on vähän niin kuin mun päiväkirja. Olisi ihanaa, että ihmisissä herää aitoja tunteita mun musiikkia kuunnellessa, ja siksi mun kirjoitukseni ovat suodattamattomia.”

Lisää luettavaa