Tämä artisti muutti 6-vuotiaana Helsingistä Los Angelesiin: ”suomi-hip hop ja 70-luvun jenkkisoundi inspiroivat”

Julian Lähdesmäen ep ennakkosoitossa Rumbassa.

28.05.2024

Julian Lähdesmäki julkaisee ep:n Soliti-lev-yhtiön kautta perjantaina. Ep on tästä päivästä lähtien ennakkosoitossa Rumbassa.

Lähdesmäki syntyi Helsingissä, mutta muutti sieltä vanhempiensa (hänen isänsä on tunnettu valokuvaaja Markku Lähdesmäki) mukana Los Angelesiin ollessaan 6-vuotias. Hän alkoi tehdä musiikkia yläasteelle mentyään. Hän kasvoi nuoruutensa Kaliforniassa, mutta vietti kesät Suomessa. Niinpä hän on musiikillisesti ollut aina kahden kulttuurin kasvatti.

”Kaliforniassa kuuntelin musiikkia kuten CSNY, Jackson Browne sekä JD Souther. Suomessa sitten etenkin suomalainen hip hop teki minuun aikoinaan suuren vaikutuksen. Vanhempani olivat suuria musiikkidiggareita, ja ensimmäisiä musiikkikokemuksiani oli Radioheadin näkeminen Hollywood Bowlissa. Ensimmäinen keikkani näin 8-vuotiaana. Esiintymässä oli Scorpions”, Lähdesmäki kertoo ja jatkaa:

”Suomessa menin Pori Jazz -festivaaleille, missä muistan nähneeni esiintyjiä ja yhtyeitä kuten Earth Wind and Fire ja Ray Charles. Myös Blind Boys of Alabama, Herbie Hancock ja Erykah Badu tekivät minuun vaikutuksen.”

Vähän myöhemmin hän muutti Nashvilleen, missä keikkaili muutaman kerran viikossa. Aiemmin hän on tehnyt musiikkia nimillä kuten Moose & the Elephant sekä Julian Jones. Vuonna 2023 hän päätti muuttaa takaisin synnyinmaahansa Suomeen. Tämän hetken suosikeikseen Lähdesmäki mainitsee artistit kuten Hania Rani, Otis Redding, One Ohtrix Point Never, Andre 3000 ja Olafur Arnalds. Tästä saaneen jotain osviittaa siitä, ettei hänen omaakaan ep:tä voi määritellä mihinkään yhteen lokeroon.

Kuuntele ep alta.

Lisää luettavaa