Tämä suomalaisartisti tarjoilee ihanan vaaleanpunaista hattaraa, jonka glitter-koristeltu naiivius voi olla monille liikaa

Safira julkaisi uuden kappaleen.

07.05.2024

Safira julkaisi viikonloppuna uuden singlen Toivoton romantikko. Kappaleesta saatiin myös video, jonka voit katsoa alta. Biisin tuottanut Hjalmar.

Safira julkaisi debyytti-ep:nsä keväällä 2021. Sittemmin häneltä on ilmestynyt seitsemän singleä ja Yhessä tääl -niminen ep. Lisäksi Safira on julkaissut yhteiskappaleen Sara Been ja Jotti Singhin kanssa (aivan liian vähälle huomiolle jäänyt r&b-bängeri Baby Boo, josta kerroimme täällä) sekä Pupujen kaa -biisin selkeän hengenheimolaisensa NelmaU:n kanssa.

Safiran soundi on yhä vaaleanpunaista hattaraa, joka on selkeä vastavoima vaikkapa räpin paikoin kapealle mieskuvalle. Kuten Rumban Catharina Herlin kertoi vuonna 2022 mainion Jalat alta -kappaleen yhteydessä:

”…Pumpulia toki on luvassa ihan jo siksi, että kyseessä on Safira: artistille ominaista on tähdillä ja suudelmilla koristellun maailmankuvan välittäminen, minkä pastellinväriset sävyt todella tuovat kaivattua pehmeyttä turhan maskuliinisten räppiympyröiden ummehtuneisuuteen.”

Toivoton romantikko on sitä, mitä kappaleen nimi lupaa, ja tätä korostaa myös biisin video: pehmeää kuvaa, ysäriestetiikkaa ja rakkautta yli sukupuolirajojen. Ihailtavaa asennetta ironisuuden ja sarkasmikeskeisen ajattelun värittämässä yhteiskunnassamme.

Katso Yasmin Najjarin ohjaama ja Andun kuvaama sekä editoima video alta.

Lisää luettavaa