Kotimainen makuuhuonepoppari julkaisi alkuvuoden parhaan slovarin – olisiko tämä uutuuskappale viimein askel kohti läpimurtoa

Emeltä ilmestyi uusi single.

02.04.2024

Eme julkaisi debyyttilevynsä Sanoiks mä ton ääneen? vuonna 2021. Sonylle levyttävä artisti julkaisi major-levy-yhtiödebyyttisinglensä vuonna 2020.

Emen albumi kulki tutkan ulkopuolella, eikä siitä tullut sen kummempaa hittiä. Tämä on harmi, sillä Emen r’n’b:ssä on oma lo-fi-klanginsa, joka erottaa hänet muista kanssalaulajista. Lisäksi sanoituksissa on koukkua huomattavasti normaalia enemmän. Kovis-biisin päättävä lausahdus ”Lähetään nyt vittuun täält keilahallist” on noussut tässä taloudessa lentäväksi lauseeksi.

Nyt Emeltä on ilmestynyt uusi single Väärä oikeeseen aikaan. Pehmeä soundi on tuttuun tapaan syntynyt kokonaan Emen kotistudiossa, ja parisuhdetta ja sen mahdottomuutta käsittelevä biisi on kenties parasta Emeä koskaan. Sanoituksistakin löytyy yhä yllättäviä lausepareja.

Eme on eräänlainen väliinputoaja suomalaisessa musiikkikentässä. Toisaalta hänen musiikissaan on erilaisuutta ja makuuhuonepopparille ominaista erikoisuutta, joka antaisi mahdollisuudet Pehmoaino-henkiseen suosioon. Tähän Eme ei ole kuitenkaan (vielä) tarpeeksi outo. Toisaalta taas Emen musiikki on liian erikoista noustakseen vaikkapa Mirellan kaltaiseen suosioon.

Kolmanneksi toisaalta-kohdaksi: Eme tuskin vähät välittää siitä, mitä muut tai levy-yhtiö häneltä toivoo tai ajattelee. Se on myös hänen musiikkinsa vahvuus. Tässä mielessä hän on hieman kuin Artem, josta kerroimme viime viikolla täällä.

Kuuntele Väärä oikeeseen aikaan alta.

Lisää luettavaa