Uusi kotimainen artisti julkaisi vuoden parhaan tanssi-ep:n – mutta onko sen surucore liian vaikeaa suurelle yleisölle?

Artem julkaisi uuden ep:n

22.03.2024

Levy-yhtiön tiedote määrittelee Artemin vaihtoehtoiseksi pop-artistiksi. Nyt Artemilta on ilmestynyt Aavekaupunki-niminen ep. Ja millainen kokonaisuus se onkaan!

Seitsemän biisin kokonaisuus on omaperäisintä musiikkia vähään aikaan. Kuolleit kukkia leijuu eteenpäin kauniin biitin tahdissa. Albumin nimikappaleella vierailee Pins.ku, ja se kertoo Stadista, mutta kaikuu Tokiota. Lostboy flirttailee jopa eurodancen kanssa, ja levyn kohokohta Pelasta mut kuulostaa kaupungilta, jonka kadut on peittänyt Everything But the Girlin taivaalta loihtima lumivaippa.

Inspiraationa ep:lle on toiminut elokuva Lost in translation ja musiikilliset vaikutteet tulevat Keski-Euroopasta ja Ruotsin undergroundista. Artisti itse kertoo levystä seuraavaa:

”Musiikillisesti Aavekaupunki ui trancehtavassa, eteerisessä ja uneliaassa maailmassa. Välillä se uppoaa orgaanisen musiikin syvyyksiin, ja sitten taas kun täytyy nostaa kytkintä, se palaa vauhdikkaaseen, jopa hieman koomiseen ja kämäseen eurodance-soundiin. Vaikka musiikilliset elementit vaihtelevat, tulkinta säilyy johdonmukaisena ja hallittuna kaikissa kappaleissa.”

Aavekaupunki-ep:n julkkarikeikka järjestetään Semifinalissa torstaina 28.3. Suosittelemme!

Lisää luettavaa