”Tämä tuntuu puhuttelevalta ja ajankohtaiselta tässä kohtaa Britannian historiaa” – The Kinksiltä ennenkuulematon biisi

Rock'n'rollin pioneerit ajan hermolla vuosikymmeniä vanhalla biisillä.

https://youtu.be/jOBjwkaW-T0

Rock’n’rollin ensimmäisten legendojen joukkoon kuuluva The Kinks julkaisi yllättäen täysin ennenjulkaisemattoman biisin.

Vain kerran, vuonna 1973 livenä kuultu Time Song on verkkainen tunnelmapala kuolevaisuudesta ja laiskoista päivistä, jonka bändin keulakuva Ray Davies näkee myös suurempana vertauskuvana omaan aikaansa – ja tähän aikaan:

“Kun soitimme konsertin Drury Lanella vuonna 1973 juhlistaaksemme maamme liittymistä Euroopan talousyhteisöön, päätin käyttää tätä biisiä varoituksena siitä, miten vanha brittiläinen imperiumi oli saapumassa oman aikansa päätökseen. Tämä biisi äänitettiin pari viikkoa sen jälkeen, mutta ei koskaan päätynyt Preservation Act I -levyn lopulliselle biisilistalle.”

”Outoa kyllä, kappaleen julkaisu tuntuu hyvin puhuttelevalta ja ajankohtaiselta tässä kohtaa Britannian historiaa. Kuten Eurooppa itse, tämä biisi on hiomaton keitos, joka tarvitsee vielä työstämistä.”

Lyriikkavideo biisille löytyy yltä. Time Song on mukana 50-vuotisjuhlajulkaisussa bändin levystä The Kinks Are the Village Green Preservation Society, joka julkaistaan 26. lokakuuta.