Tampere Guitar Festival 20 vuotta – mukana kotimaisia ja kansainvälisiä huippunimiä

TGF 20 vee, onnea!

05.02.2024

Tampere Guitar Festival täyttää 20 vuotta.  Tapahtuma järjestetään 4.-9.6.2024 Tampereen konserttisaleissa ja klubeilla sekä Nokialla ja Pirkkalassa. Festivaalin pääkonsertit toteutetaan usean vuoden tauon jälkeen Tampere-talossa.

Tampere Guitar Festivalin kevyemmän musiikin esiintyjiin lukeutuu muun muassa Timo Kämäräinen, joka tulkitsee Pakkahuoneen Klubilla legendaarisen Pat Methenyn teoksia yhdessä Tampere Big Bandin kanssa. Kämäräinen esiintyy myös TGF 20 -juhlakonsertissa Tampere-talon Isossa salissa yhdessä 32-henkisen Laivaston soittokunnan kanssa.

Juhlakonsertin toinen kitarasolisti on itävaltalainen Mario Parizek, joka on tunnustettu katutaiteilija. Parizekilla on soolokonsertti G Livelab Tampereessa yhdessä world jazzia soittavan Deodato Siquir Trion kanssa. Esiintyjäkaartiin lukeutuu myös fingerstyle-virtuoosi Petteri Sariola, joka esiintyy Kulttuuritalo Telakalla.

Luvassa on myös runsaasti klassista kitaramusiikkia. Tämän genren päävierailija on erityisesti uuden musiikin tulkkina tunnetuksi tullut argentiinalainen Pablo Márquez. Sooloresitaalinsa lisäksi hän kantaesittää Tampereen kitarafestivaalin tilaaman Jukka Tiensuun teoksen yhdessä uuden musiikin yhtye TampereRaw:n kanssa. Samaisessa konsertissa esiintyy myös kitarataiteilija Otto Tolonen.

Lisää esiintyjistä Tampere Guitar Festivalin Facebook-sivuilla täällä.

Lisää luettavaa