Tapahtumajärjestäjä RH Entertainment on hakeutunut konkurssiin – liput pois myynnistä

RH Entertainment on ollut etenkin tämän vuoden aikana esillä lähinnä negatiivisessa valossa.

10.11.2022

Suomen suurimpiin tapahtumajärjestäjiin kuuluva RH Entertainment on hakeutunut konkurssiin tänään torstaina. RH Entertainmentin järjestämiä tapahtumia ovat muun muassa Rock in the City -festivaalit ja hiljattaiset 50 Centin Suomen-keikat.

RH Entertainment hakeutui yrityssaneeraukseen noin kuukausi sitten. Toimitusjohtaja Riki Huhtala kertoo yrityksen nettisivuilla julkaistussa tiedotteessa, että yrityssaneeraukseen liittyi asioita, joita ei osattu ennakoida, joten konkurssi oli ainoa ratkaisu.

”Jouduimme maksamaan niin hakemusvaiheessa kuin yrityssaneerausmenettelyn alettua kaikki laskumme käytännössä ennakkomaksuina. Samanaikaisesti tuleviin kassaeriin kohdistui huomattavia kuittauksia, jotka tyrehdyttivät kassavirran nopeasti ja kokonaan. Vaikka syksyn tapahtumamyynti on onnistunut hyvin ja pääosin kannattavasti, niin tällä rahoitusmallilla on mahdotonta toimia ja jouduimme toteamaan, ettei toiminnan jatkolle ole mahdollisuuksia.”

Lippu.fi on vetänyt kaikkien RH Entertainmentin järjestämien tapahtumien liput pois myynnistä. Näihin lukeutuvat muun muassa ensi viikon Uriah Heepin keikat, Raskasta Joulua -kiertue ja Blind Channelin Suomen-kiertue Helsingin jäähallin keikka mukaanlukien.

RH Entertainmentin tiedotteen mukaan käräjäoikeudelta on pyydetty kiireellistä päätöstä konkurssiin asettamisesta, jotta konkurssipesälle voidaan nimetä pesänhoitaja, joka vastaa tulevien tapahtumien järjestämisestä tai peruuttamisesta. Pesänhoitaja on myös se taho, johon lipun jo ostaneiden tulee olla yhteydessä.

Tulevien tapahtumien mahdollisista peruuntumisista luvataan ilmoittaa erikseen.

RH Entertainment on ollut esillä negatiivisessa valossa etenkin kuluneen vuoden aikana. Merkittävin tapaus lienee Pietarsaari Open Air -tapahtuma, joka peruttiin viime hetkellä turvallisuusongelmien vuoksi. Tapahtuman esiintyjiksi oli kiinnitetty Accept, Deep Purple ja Uriah Heep.

Lisää luettavaa