”Tässä biisissä on sanaleikittelyä ja tuhmaa hassuttelua” – Monspin bootcampilta tunnetuksi tullut räppäri määrittelee naisia esineellistävän sanan uusiksi

Rehtori haluaa muuttaa naista alentavan katseen suuntaa.

Tänä keväänä Rolling-levymerkille kiinnitetty räppäri Rehtori julkaisi perjantaina kappaleen, jossa määritellään sukupuolten väliset valtasuhteet uusiksi sekä ohjataan perinteistä esineellistävää näkökulmaa kekseliäämpään suuntaan. Kappaleen nimi on Milf Mode, ja se pyrkii ottamaan sanan tyypillisessä naisia seksualisoivassa ja alentavassa kontekstissa valtaa takaisin keksimällä sanonnalle uutta sisältöä.

”Halusin flipata milf-sanan, jakaa valtaa uudestaan ja muuttaa katseen suuntaa”, Rehtori kertoo. ”Sen sijaan että jäbät määrittää kuka on milf, nainen päättää itse. Tässä biisissä on muutenkin paljon sanaleikittelyä ja tuhmaa hassuttelua.”

Totinen kappale ei ainakaan missään nimessä ole, sillä vaikka sen ydinsanoma on kaikkea muuta kuin hauska – epätasa-arvoisten valtasuhteiden teemat harvemmin ovat – biisin toteutus on leikkisä ja vallaton. Räpin kontekstiin sopivasti kappaleessa lähestytään aihetta itsevarman pallottelun ja omien näkemysten arastelemattoman julkituomisen kautta. Lisäksi tekninen toteutus ei jää ollenkaan kappaleen sisällöllisen sanoman varjoon, vaan erilaiset metkat riimittelyt rakentavat alustaa Milf Moden viestille tulla sulavasti esiin.

Kappaleen on tuottanut Satu, joka löytyy myös Rehtorin toukokuussa julkaistun Mamas-possebiisin biitin takaa. Tällä kertaa tuotanto vie tunnelmissa suoraan 2000-luvun alkuun, dancehallin ja klubiräpin maailmaan.

Katso Milf Moden lyriikkavideo alta.

YouTube video

Lisää luettavaa