Tässäpä täydellistä musiikkia poliittisen lakon taustalle: ”Sä et oo pomosi omaisuutta vaik’ se kusipää niin uskookin”

Dragsvik ei peittele asennettaan.

02.02.2024

Dragsvik on vuonna 2020 perustettu bändi, joka yhdistää musiikissaan haikeita pop-melodioita sekä anarko-punkia. Bändin soittajat ovat tuttuja yhtyeistä kuten Kuudes Silmä, The Splits ja Hero Dishonest. Dragsvik-nimeä kantava debyyttipitkäsoitto julkaistiin vuonna 2022.

Yhtyeen uusi levy ilmestyy 5. päivä huhtikuuta. Ny levyltä on saatu single Parasiitit. Biisin sanoitukset eivät jätä mitään epäselväksi sen suhteen, mitä mieltä yhtyeessä ollaan palkkaorjuudesta. Tai kuten kappaleen tiedote kertoo:

”Parasiitit on laulu palkkaorjuudesta. Työstä joka hajoittaa ruumiin, tuhoaa mielen ja lopulta tappaa. Siitä kuinka aikuisia ihmisiä hallitaan työpaikoilla kurilla ja järjestyksellä ja kuinka työttömiä nöyryytetään TE-keskuksissa. Siitä kuinka kapitalistinen suoritusyhteiskunta saa ihmiset tuntemaan arvottomuutta täysin mahdottomien odotusten edessä. Siitä kuinka työ on muka ihmisyyden mitta. Musiikillisesti ’Parasiitit’ rullaa vauhdilla eteenpäin New Orderin ja The Curen hengessä maalailevien syntikoiden ja heleiden jangle-popmaisten kitaroiden siivittäminä. Tämä moderni työväenlaulu soveltuukin loistavasti kuluvan viikon lakkojen soundtrackiksi.”

Kuuntele kappale alta.

Lisää luettavaa