Tästä musiikista kissasi nauttii: säveltäjä loi albumillisen kissoja miellyttäviä kappaleita – kokeilussa eläimet rauhoittuivat hetkessä

Nyt voit pitää kissasi kanssa yhteisiä musiikinkuunteluhetkiä, mistä maukukin nauttii.

27.08.2017

Kyllä, nyt kissoillekin on tehty omaa musiikkia.

Tutkimusten mukaan kissat eivät yleensä erityisesti pidä ihmisten musiikista, mutta kiinnittävät huomiota tiettyihin taajuuksiin. Yhdysvaltalainen sellisti ja säveltäjä David Teie tutki kissojen reagointia eri ääniin ja loi albumillisen musiikkia, mikä kuulostaa kissan korvaan miellyttävältä ja rauhoittavalta, Telegraph kertoi.

Music for Cats -albumin musiikki ei suinkaan ole taajuuspiippausta ja kohinaa, vaan rauhallista tunnelmaklasaria. Sello on isossa osassa, sillä soittimen taajuudet sopivat kissoille. Taustalla kuulee joitain kehräystä muistuttavia ääniä, mutta kaikki on soittimilla toteutettua. Eläinääniä ei mukana ole.

Teien tutkimuksissa kissat ovat alkaneet kehrätä ja puskea itseään kaijutinta vasten. Hän esimerkiksi soitti musiikkiaan kissakahvilassa, ja sai hetkessä useat huoneen kissat rentoutumaan ja nukahtamaan.

Teien mukaan kissat voisi myös saada innostumaan ja piristymään musiikilla. Tähän kuitenkin tarvitaan niin korkeita taajuuksia, että tavalliset kaijuttimet eivät niitä toista. Hän kertoi aikovansa suunnitella kaijuttimet, joilla voi soittaa kissoja piristävää musiikkia.

Vireillä on jo Kickstarter-kampanja toisen kissa-albumin tekemiseksi. Lisäksi säveltäjä uskoo, että ideaa voi soveltaa myös muille eläimille. Suunnitteilla on jo koirille ja hevosille sopivan musiikin luominen.

Kokeile soittaa David Teien Music for Cats -albumia kissallesi, ja kerro meille, toimiko. Rumba raportoi musiikin tehosta, kunhan tarvittavat kissat löydetään. Lisätietoa asiasta sivulta Music for Cats.

Lisää luettavaa