Taylor Swiftin kiertueen lipunmyynti alkoi katastrofaalisissa merkeissä – miljoonat jäivät ilman lippuja, myynti keskeytettiin kokonaan

Lippukauppa meni nurin jo ennakkomyynnissä ja varsinaisen lipunmyynnin aloitus peruttiin.

20.11.2022

Taylor Swiftin ympärillä on käynyt viime aikoina kova kuhina.

Laulaja-lauluntekijän kuukausi sitten ilmestynyt, Suomessakin listaykköseksi noussut Midnights rikkoi Spotifyn striimausennätyksen alle vuorokausi ilmestymisensä jälkeen. Swift teki historiaa myös ottamalla levyllään haltuunsa Billboard Hot 100 -biisilistan koko kärkikymmenikön.

Artisti aloittaa maaliskuussa The Eras Tour -kiertueen, jolla hän tulee esittämään tuotantoaan koko uransa ajalta. Uuden albumin herättämän kiinnostuksen lisäksi laulajan edellisestä kiertueesta on viisi vuotta aikaa, joten ei ole ihmekään, että keikkalipuista on valtava kysyntä.

Tiistaina alkaneessa fanien ennakkomyynnissä meni kaupaksi yli kaksi miljoonaa lippua, mikä on Ticketmasterin mukaan täysin ennätyksellinen myyntimäärä yhden artistin lippuja yhden päivän aikana. Yhtiön mukaan ostoyrityksiä oli jopa 3,5 miljardia. Fanien lisäksi ostajien joukossa oli botteja ja lipputrokareita.

Jo ennakkomyynnissä tuli vastaan lukuisia ongelmia. Lippukauppa kaatui, jotkut fanit joutuivat jonottamaan nettisivulla tunteja, ja osa menetti jo ostoskoriin laittamiaan lippuja. Yleisen lipunmyynnin piti alkaa perjantaina, mutta sen aloitus peruutettiin. Syyksi ilmoitettiin liian suuri kysyntä suhteessa jäljellä olevien lippujen määrään.

”Haluamme esittää anteeksipyyntömme Taylorille ja kaikille hänen faneilleen – etenkin niille, joiden yritys ostaa keikkaliput osoittautui aivan hirveäksi”, Ticketmaster twiittasi ja linkkasi mukaan pidemmän selostuksen tapahtumista.

Lippukauppa kertoo tiedotteessaan, ettei mikään aiemmin järjestetty ennakkomyynti ole herättänyt niin paljoa kiinnostusta tai kerännyt yhtä paljoa liikennettä. Swift on tylyttänyt yhtiötä sometileillään ja kertonut tiiminsä varmistelleen Ticketmasterilta useaan otteeseen, pystyykö se vastaamaan tulevaan kysyntään – lippukaupan vakuutellessa, ettei mitään ongelmaa tule.

”On mahtavaa, että 2,4 miljoonaa ihmistä sai lippunsa, mutta minua ärsyttää, että niin monet heistä joutuivat taistelemaan saadakseen ne”, Swift kirjoitti Instagram-tarinoissaan.

Ticketmaster on kertonut yrittävänsä korjata sivustonsa sellaiseen kuntoon, että se kestää valtavat määrät liikennettä. Lippukaupan arvion mukaan kysyntää oli niin paljon, että Swiftin pitäisi heittää noin 900 stadion-keikkaa, jotta jokainen halukas saisi lippunsa.

Katastrofaalisen lipunmyynnin aiheuttaman kohun valossa kävi ilmi, että Yhdysvaltain oikeusministeriö on tutkinut jo jonkin aikaa Ticketmasterin emoyhtiön Live Nationin toimintaa. Tarkoituksena on selvittää, onko livemarkkinoita dominoiva yhtiö käyttänyt valtaansa väärin.

Lisää luettavaa