Teemu Tanner vastasi häntä kohtaan nostettuihin #punkstoo- ja hyväksikäyttösyytöksiin: ”Olen vähätellyt asioiden vakavuutta”

Teemu Tanner kirjoitti lisää asiasta.

Markus Paajala

Teemu Tanner ilmoitti viime viikolla jättäytyvänsä pois kaikista yhtyeistään. Syyksi hän ilmoitti menneisyydestään esiin nousseet teot, jotka liittyvät #punkstoo-keskusteluun. Tannerin ilmoituksesta voit lukea täältä.

Päivä ennen tätä Tannerin vanha bändikumppani Max Mäkinen kirjoitti kuulleensa tarinoita, miten Tanner oli kohdellut ihmisiä kylmästi ja alentavasti.

”Teemu on aina ollut oikukas ja kuoreensa vetäytyvä”, Mäkinen sanoi Rumballe täällä ja jatkoi:

”Joskus hänen käytöksessään on ollut ihmetyttäviä yksityiskohtia. Mutta eihän ole rikos olla oikukas, tai erikoinen. Kun luotto ja rakkaus jotain ihmistä kohtaan on niin syvä, kaikenlaista on valmis tulkitsemaan parhain päin.”

Mäkinen myös kertoi Rumballe, että Tanner tunnusti kesällä erään #punkstoo-tilin kertomuksen koskevan häntä.

Nyt Teemu Tanner on kirjoittanut Instagramiin tekstin, jossa ottaa kantaa kirjoitettuihin asioihin ja syytteisiin.

Tanner kertoo, että hänestä kirjoitettu #punkstoo-teksti koski viisi-kuusi vuotta sitten tapahtunutta asiaa. Tannerin mukaan tilillä julkaistussa tekstissä henkilö kirjoitti heidän harrastaneen tuolloin seksiä ilman kondomia, ilman toisen osapuolen suostumusta ehkäisyn puutteeseen. Tanner kertoo katuvansa tapahtunutta ja käytöstään syvästi, ja kertoo myös tänä syksynä tehdyn rikosilmoituksen odottavan syyttäjän päätöstä.

Tanner kertoo käyttäytyneensä väärin ihmis- ja parisuhteissaan, mutta kieltää toimineensa tietoisesti niin, että hänen tavoitteenaan olisi ollut vain satuttaa muita ihmisiä.

Tanner myös kertoo epäilevänsä, että Mäkisen viime viikolla kirjoittaman tekstin taustalla voi olla henkilökohtaisia syitä, ristiriitoja ja asioita. Samalla hän kuitenkin myöntää toimineensa väärin, ja ottaa tekemisistään täyden vastuun.

Teemu Tannerin koko kirjoituksen löydät alta.