”Tein pitkään musaa yksin kellareissa YouTube-biitteihin, mutta se meininki alkoi riittää” – soolouralle lähtenyt kotimainen rap-artisti julkaisi Memphis-soundista inspiroituneen singlen

Sliki kiinnitettiin Suomen Epic-levymerkille.

13.11.2022

Sliki & Hamuelos -kaksikosta tuttu Sliki on kiinnitetty Suomen Epic -levymerkille, minkä myötä hän julkaisi perjantaina ensimmäisen singlensä kyseisen levy-yhtiön kautta. Levytyssopimuksen myötä Slikin tuotannosta vastaa jatkossa Fountain-tuotantotiimi.

Europe-nimisen singlen kerrotaan tuovan Memphis-soundia Suomeen, mikä kuuluu varsinkin biisin introssa tuolle alagenrelle tyypillisenä suhisevana samplena. Kuitenkin kiistattoman moderniksi tuotettua kappaletta kannattelee sen uhmakas asenne ja piinkova itsevarmuus: toisin kuin esimerkiksi kotimaisen hiphopin kentällä Memphis-räpistä vaikutteita aiemmin ottanut DJ Kridlokk, nyt ei hiippailla pimeillä kujilla tai jumiteta varjoissa, vaan paistatellaan valokeilassa seteliniput kourassa.

”Tein tosi pitkään musaa yksin kellareissa YouTube-biitteihin, mutta se meininki alkoi riittää mulle viime syksynä. Tajusin että tarvitsen kunnollisen paikan missä tehdä musaa ja sosiaalista elämää siinä samalla”, Sliki kertoo. ”Vuosi sitten mulla oli sellainen fiilis että nyt mä tarvitsen ja haluan kuunnella sellaista kappaletta, joka herättää mussa kunnon draivin ja räjähtävän energian, mutta en löytänyt sillä hetkellä sellaista biisiä. Päätin että teen sellaisen sitten itse itselleni, ja kesän lopussa päätettiin että annetaan tämä muillekin samaan tarkoitukseen.”

Katso Nicklaksen ohjaama musiikkivideo alta.

Lisää luettavaa