The Birthday Party, kulttidokkari 1980-luvun metalliskenestä, Dingo – Helsingissä kaikkea tätä ja paljon muuta

Docpointissa riittää katseltavaa.

12.01.2024

Docpoint-festivaali on julkistanut tämän vuoden ohjelmiston kokonaisuudessaan.

Tuttuun tapaan musiikkielokuville on oma sarjansa myös tänä vuonna. Festareilla esitetään muun muassa Ian Whiten hehkutusta kerännyt Mutiny in Heaven: The Birthday Party, joka pureutuu 70-80-lukujen taitteessa toimineeseen, Nick Caven The Birthday Party -yhtyeeseen.

Docpointeilla nähdään toisenlaistakin kulttikamaa, kun festarikansa voi katsoa Penelope Spheerisin The Decline of Western Civilization Part II: The Metal Years. Vuonna 1988 ilmestynyt loistava ajankuva sisältää haastatteluja legendoilta kuten Lemmy, Ozzy Osbourne, Aerosmith, Alice Cooper, Kiss, Megadeth ja W.A.S.P., mutta mahtuupa mukaan myös bändejä, jotka eivät koskaan megasarjaan breikanneet.

Näiden lisäksi Docpointeilla nähdään myös Ylen kanssa yhteistyössä esitettävä, Matti Hämäläisen työstämä Dingo-hysteriaan sukeltava Dingo ja levottomt tuhkimot.

Paljon muutakin katsottavaa löytyy. Tsekkaile koko ohjelma täältä.

DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestetään 23. kertaa 30.1.–4.2.2024 Helsingissä. DocPointin tapahtumapaikkoina toimivat lukuisat elokuvateatterit ja esityspaikat Helsingissä kuten Kino Regina, Kiasma-teatteri, Finnkino Kinopalatsi ja Tennispalatsi, Bio Rex Kulttuurikasarmi, Cinema Orion ja Savoy-teatteri.

Lisää luettavaa