The Valkyrians julkaisee uuden albumin huomenna – levy nyt ennakkokuuntelussa Rumbassa!

The Valkyrians, Suomen paras bilebändi!

20.10.2022

The Valkyrians julkaisee uuden albuminsa, 20-vuotisjuhlalevyn Monsterpiece virallisesti 21. päivä lokakuuta perjantaina. Uusi levy on omistettu The Valkyriansin edesmenneelle kitaristille Juha “Gladiator” Laineelle, joka menehtyi vuonna 2020. Kerroimme asiasta tuolloin täällä.

Albumi on tästä päivästä lähtien kuitenkin ennakkokuuntelussa Rumbassa.

Tiedote kertoo levystä seuraavaa:

”The Valkyriansin ilmiömäinen kyky yhdistellä tarttuvia ja herkkiä popmelodioita ja stydiä punk-asennetta ska- ja reggae-rytmeihin kuuluu tulevan Monsterpiece-levyn hittibiiseissä vahvemmin kuin koskaan. Vuosikymmenien keikkailukokemus on hitsannut bändin haastavan musiikkilajinsa virtuoosiksi. Basistilegenda Jukka Kiviniemen tuottaman ja rytmivelho Janne Haaviston miksaaman albumin juhlatunnelmaa maustaa tietysti myös The Valkyriansille tyypillinen lämmin huumori, joka on valloittanut yleisöt ympäri Euroopan”, tiedote kertoo ja jatkaa:

”Vuosien varrella 21 maassa kiertänyt bändi on kerännyt suuren kansainvälisen fanijoukon, joka odottaa uutta albumia yhtä hartaasti kuin bändin omistautuneet kotimaiset kannattajat. Suomen levynjulkkareita juhlitaan 11. marraskuuta Helsingissä Ääniwalli-klubilla.”

Alta löydät yhtyeen laulajan Angsterin kommentit jokaisesta kappaleesta. Sen alta löydät voit kuunnella albumin.

Levynjulkkarikeikan Facebook-sivun löydät täältä.

1. Hey Rudy Hey – on early reggae -kappale vuoden 69 hengessä, ja siinä seikkailee jälleen legendaarinen rudeboy nimeltä Rudy, tällä kertaa rakkauden lähettiläänä.
2. Mr. Train – on viimeisiä kitaristi Gladiatorin kanssa (jolle levy on omistettu) sävellettyjä kappaleita. Mukana fiittaamassa Mister H The Downsetters -yhtyeestä. Melkein jokaisella ska-bändillä on juna-biisi, tämä on The Valkyriansin näkemys asiasta. Tästä on tehty hieno video (videon voit katsoa albumilinkin alta).
3. Family – on ska-rytmiin sävelletty anthem ska-perheelle world wide. Tämä on se tanssi, mikä meitä kaikkia yhdistää.
4. Cayoodle – on New Orleans-henkinen funkahtava roots-pläjäys. Jussi Niemen ehdotus tehdä Meters-tyyppinen biisi on nyt toteutettu (Jussi Niemi ehdotti Aamulehden keikka-arviossaan, että yhtyeen pitäisi joskus ”improvisoida funkympaa kuviota, vähän kuin Metersin jamaikalaisversio”).
5. Windy Day – on kaihoisa kappale ajasta, ystävyydestä ja viesti kosmiseen ulottuvuuteen, jos eräs ystävämme sattuu olemaan kuulolla.
6. Make a Wish – on soul-kappale, jonka laulusovituksiin saatiin apua itse The Soulmasterilta, eli Sami Saarelta.
7. Monster – oli ensimmäinen single / videolohkaisu levyltä, kauhuinstrumentaali surffihengessä.
8. Why Don’t You Love Me – on herkkä triphop-latino-henkinen, syvällinen taideteos.
9. Billy – on tehty rakkaan ystävän Billy Niemisen muistoksi (Garbagemen & Voimaryhmä), ja tässä biisissä otetaan myös kantaa yhteiskunnalisiin asioihin.
10. Careless Whistler – on nimensä mukaan huoleton viheltelyreggae villin lännen hengessä (tietenkin).
11. Everybody Knows Your Name – on perinteisistä perinteisin ska-kappale, mikä joka levyllä pitää olla.
12. Beautiful Day – on latinovaikutteinen levyn kohtalokas lopetusbiisi. Siinä puhutaan kielillä.

Lisää luettavaa