Therapy?:n laulaja kiersi Suomessa ja piti päiväkirjaa kokemuksistaan – ja pyytää nöyrästi anteeksi

Andy Cairns arvostaa kylmää pohjolaa, ainakin mikäli miehen blogimerkintöihin on uskominen.

Teksti: Saku Schildt, kuva: Live Nation

Vaihteeksi soolorundille lähtenyt Therapy?-laulaja Andy Cairns teki viime viikolla kolme keikkaa Suomessa. Mies ja kitara -pohjalta esiintynyt pohjoisirlantilainen myös kirjasi kokemuksiaan nettipäiväkirjaksi Therapy?:n verkkosivuille. Hauskaa kamaa lukea.

Helsingin On the Rocksin keikka oli kuulemma muuten onnistunut, mutta kävi niin onnettomasti, että Therapy?-konserteissa harvemmin kuultu fanisuosikki A Moment of Clarity meni täysin poskelleen. Cairns kiroaa päiväkirjamerkinnässään, kuinka kesken ensimmäisen säkeistön muisti sakkasi ja biisin sanat unohtuivat tykkänään. Ei auttanut kuin jättää homma sikseen ja siirtyä seuraavaan.

I’m so sorry for forgetting the words to Moment of Clarity! What an idiot”, Cairns manaa päiväkirjassaan.

Laulaja kertoo myös äänittäneensä pari biisiä Off the Record -porukalle keskellä Rautatientorin jääkenttää. ”The next event was one of those things that keeps being in this band fun. The cold temperature numbs my fingers and plays havoc with tuning but it was uplifting to play outdoors in such a surreal setting”, Cairns kirjoittaa. Esityksiä ei vielä näy Off the Recordin kotisivuilla, mutta eivätköhän ne sinne ilmaannu.

Tampereella Cairns tapasi Mad Professor Amplification -yhtiön Jukka Mönkkösen, jolta laulaja sai mukaansa pari efektipedaalia. Suomalaisten vahvistin- ja efektiseppien tuotteita kuulemma käytetään seuraavalla Therapy?-albumilla. Illan keikalla Cairns veti pari biisiä vanhan koulukunnan punkia paikalle saapuneiden Kaaos-yhtyeen jäsenten iloksi.

Turussa kuultiin sitten se Moment of Claritykin, kunhan kappaleen sanat oli saatu printattua ja yleisöstä löytyi avulias naishenkilö pitämään sanoituslappua artistin silmien edessä. Kahden edellisen konsertin tapaan tämäkin oli artistin mukaan menestys, vaikka etukäteen peloteltiin, että Klubin yläkerrassa soittavan dj:n mekastus saattaisi kantautua alakertaan saakka. Cairns mainitsee tutustuneensa myös kiinnostavaan paikalliseen bändiin nimeltä Throat.

Lue tarkemmat tarinat Therapy?:n kotisivuilta. Nyt sitten katsotaan, yltäisikö se Troublegumin 20-vuotisjuhlakiertue Suomeenkin.