Tiedossa lämminhenkinen ilta Tavastialla – Kelpo pojat juhlii 30-vuotista taivaltaan lauantaina Helsingissä

Helsingin Myllypurossa sai alkunsa 30 vuotta sitten yhtye nimeltä Kelpo pojat. Kolmeen vuosikymmeneen mahtuu noin 800 keikkaa ja esiintymisiä Suomen lisäksi Virossa ja Saksassa. Julkaisulista kattaa kolme albumia, lukuisia singlejä ja sivuprojektit päälle.

Yhtyeen aktiivisin kausi päättyi 1990-luvulla, mutta Kelpo pojat on senkin jälkeen heittänyt keikkaa. Keikkailu on ollut yhtyeelle aina mieluisinta puuhaa, joten niissä merkeissä juhlistetaan myös merkkipäivää. Lauantaina 9.5. Helsingin Tavastialla ei nähdä sirkustemppuja, vaan ”lämminhenkinen ilta vanhojen ja uusien ystävien seurassa kuten ennenkin”, kertoo Juha Kannas tiedotteessa.

Kelpo poikien kokoonpano on vaihdellut, mutta lauantaina synttäreillä esiintyy alkuperäisrivistö: Juho Kannas (laulu ja akustinen kitara), sävellyksistä vastaava kitaristi Markku Valtonen, basisti Pauli Sivonen ja rumpali Mika Roni. Lisäjäsenenä nähdään aktiivisesti yhtyeen lähipiirissä ollut Samuli Laiho, joka on kitarassa ja koskettimissa.

Kelpo pojat myyvät paikan päällä myös kolmen biisin cd-singleä. Rajoitettu 90 kappaleen painos on myynnissä vain nyt Tavastian-keikalla.

Tarina ei pääty tähän, vaan Kelpo poikien folkrockia ja kirjailija Tomi Kontion sanoituksia kuullaan vielä jatkossakin. Lippuja keikalle myy Tiketti 16,50 euron hintaan. Ovelta liput maksavat 17 euroa.