Todellinen kitaristilegenda Pori Jazz -tapahtumaan – kattaus kasvoi komealla kaartilla

Pori Jazz sai liudan uusia esiintyjiä.

25.04.2024

Yhdysvaltalaiset kitaristit Al Di Meola ja Devon Allman ovat kesän Pori Jazzin uusia kiinnityksiä.

Heistä Al Di Meola on jättänyt vahvan jäljen jazzin, rockin ja maailmanmusiikin fuusioon. Hänet tunnetaan muun muassa yhteistyöstä John McLaughlinin ja Paco de Lucian kanssa. Toista kertaa Pori Jazziin saapuvan mestarikitaristin kokoonpano esiintyy nimellä Al Di Meola: The Electric Years.

The Devon Allman Project puolestaan kantaa kunnialla Southern rockin parhaita perinteitä yhdistelemällä eri musiikkigenrejä ja hallitsemalla Allman Brothersin perinteelle tunnusomaisen jammailun. Kitaristi Devon Allmanilla on vahva kiinnitys musiikkiin jo perheensä kautta: Devonin isä oli muusikko ja laulaja/lauluntekijä Gregg Allman.

Mukaan saatiin myös Joshua Redman ja Nubya Garcia yhtyeineen, afrobrasilialaista jazzia esittävä Amaro Freitas, kuubalaistaustainen Harold López-Nussan, armenialaistaustainen Tigran Hamasyan, englantilainen pianisti ja laulaja Fariana Palladino, Scary Pockets -yhtye, newyorkilaiset Adi Oasis ja INIKO sekä Alabaster DePlume.

Pori Jazz 2024 järjestetään 12.–20. heinäkuuta. Festivaalilla esiintyvät muun muassa Pet Shop Boys (18.7.) sekä Sophie Ellis-Brextor (18.7.) ja Jason Derulo (19.7.). Aiemmin ohjelmaan ilmoitettu kitaristi Kurt Rosenwinkel on joutunut perumaan tulonsa Poriin.

Tänään julkaistut artistit löydät listasta alta.

*

TORSTAI 18.7.
Al Di Meola: The Electric Years, The Devon Allman Project, Scary Pockets, Harold López-Nussa feat. Gregoire Maret

PERJANTAI 19.7.
Joshua Redman Group feat. Gabrielle Cavassa, INIKO, Amaro Freitas Trio, Alabaster DePlume

LAUANTAI 20.7.
Tigran Hamasyan, Nubya Garcia, Fabiana Palladino, Adi Oasis

Lisää luettavaa