Totaaliseksi katastrofiksi osoittautuneen luksusfestivaalin kävijät saivat miljoonien korvauksia koettelemuksistaan

Fyre Festin jälkipuinti jatkuu.

Uskomattoman härskiksi vedätykseksi tai vaihtoehtoisesti megalomaniasta kärsivien organisaattoriamatöörien torspoiluksi paljastunut viimevuotinen Fyre Fest jatkaa edelleen paskamyrskyn silmässä.

Kävijöille oli luvattu kaikinpuolin glamoröösi festivaalikokemus Bahamalla, mutta totuus oli jotain aivan täysin päinvastaista.

Kourallinen epäonnekkaita vieraita haastoi järjestäjäorganisaation edustajan Billy McFarlandin oikeuteen. Tuomari määräsi festivaaleilla pyörähtäneille Seth Crossnolle ja Mark Thompsonille maksettavaksi molemmille 2.5 miljoonaa dollaria yleisiä vahingonkorvauksia muun muassa lentomatkoista, hotelleista, henkisestä kärsimyksesta sekä kivusta ja särystä.

Miehet maksoivat noin 13 000 dollaria festivaalikokemuksestaan, jonka olisi pitänyt sisältää all access-rannekkeet ja luksusmajoitus viiden huoneen lukaalissa yksityisellä saarella.

Oikeuden päätös tehtiin McFarlandin poissaollessa, sillä hän ei ole vastannut oikeuden kutsuihin saapua paikalle yli vuoteen ja istuu tällä hetkellä vankilassa. Häntä odottaa mahdollisesti 40 vuoden vankeustuomio petoksesta.

Räppäri Ja Rule oli myös aiemmin syytettyjen listalla, mutta hän pääsi pälkähästä aiemmin tehdyn sopimuksen nojalla.

Festivaalista on tekeillä myös vuonna 2019 ilmestyvä dokumentti.

Rutkasti lisää luettavaa Fyre Festistä alla olevista linkeistä.