Tre-Funk III on palannut pelastamaan maapallon

Ensiesityksessä kulttikokoonpanon uusi musavideo.

21.09.2021

Viisi vuotta sitten julkaistulla debyytillään kulttisuosiota saavuttanut Tre-Funk III on palannut. Ensilevyllä yhtye pakeni Planeetta Funkille, mutta on nyt saapunut takaisin pelastamaan sen, mitä maapallolla on pelastettavissa. Haamun, Hannibalin ja 6mäen muodostaman kokoonpanon toinen albumi on tulossa Svartin kautta ensi vuonna, mutta ensimmäinen single ja sen musiikkivideo saavat ensiesityksensä Rumban sivuilla juuri nyt.

Pojehali!-kappaleen biitti on kosmista retrofuturismia, jota J. Kareliuksen ohjaama video tukee muun muassa vanhoille videopeleille hattua nostavine grafiikkoineen. Kolmikon tanssikoreografiat suorastaan anelevat pääsyä kaikkien faijojen ja faijanhenkisten Tiktok-tulkittavaksi. Ja trion räpit… ne ovat kuin kitkatonta hunajaa.

”Single on aitoa suomiräppiä, se on järkäle ja uutta suomalaista musiikkia sanan varsinaisessa merkityksessä. Se on tanssiin tempaava kappale, jossa on yhtä paljon sisältöä kuin potkuakin ja sinkoaa kuulijansa parhaimman eskapismin mukaisesti läpi stratosfääristä ja takaisin. Se on täydellinen kappale intergalaktiseen avoautoiluun ja sopii loistavasti viikon lopetukseen tai aloitukseen. Tre-Funk on takaisin!”, yhtye julistaa.

Lisää luettavaa