Trent Reznor: ”Katkaisin välit Mansoniin yli 20 vuotta sitten”, Wes Borland: ”Kaikki syytökset ovat totta”

Uusia tahoja nousee Marilyn Mansonia vastaan.

Markus Laakso

Evan Rachel Woodin esittämät syytökset Marilyn Mansonia kohtaan ovat saaneet aikaan varsinaisen liikehdinnän. Mansonin ex-kumppanin lausunnot kokemastaan henkisestä, fyysisestä ja seksuaalisesta pahoinpitelystä saivat ensin useat muut naiset avaamaan suunsa. Sitten kaksi Mansonin entistä työntekijää kertoivat sekä omakohtaisia kokemuksia että vahvistivat kuultuja syytöksiä.

Mansonin ex-kihlattu Rose McGowan asettui julkisesti Mansonia syyttäneiden puolelle. Kalifornian senaattori vaati oikeusministeriötä aloittamaan tutkimukset esitettyjen syytösten todenperäisyydestä.

Manson kiisti kaikki syytökset lyhyellä tiedotteellaan. Levy-yhtiö antoi Mansonille kenkää, samoin teki Mansonia edustava agentuuri.

Nyt puhuvat Mansonin bändissä soittanut Wes Borland ja Mansonin uran alkuvaiheissa häntä auttanut Trent Reznor.

Borland soitti Mansonin yhtyeessä yhdeksän kuukauden ajan vuonna 2008. Hän avasi sanaisen arkkunsa Twitchissä.

”Kaikki syytökset Mansonia kohtaan ovat totta. Hän ei ole hyvä tyyppi. Olin hänen kotonaan, kun hän oli Evan Rachel Woodin kanssa, ja se ei ollut coolia. Siinä kaikki mitä aion sanoa”, Borland kommentoi.

Nine Inch Nails -liideri kirjoitti lausunnossaan Pitchforkille:

”Olen puhunut vuosien ajan avoimesti inhostani Mansonia kohtaan. Katkaisin välit hänen kanssaan miltei 25 vuotta sitten.”

Reznor on muun muassa sanonut Mojon haastattelussa 2009, että ”Manson on pahantahtoinen tyyppi, joka on valmis astumaan kenen tahansa varpaille menestyäkseen ja ylittämään säädyllisyyden rajat”.