Tuhatpäinen rokkibändi kunnioitti Taylor Hawkinsin muistoa upealla esityksellä – katso ja kuuntele komea My Hero -veto

Rockin' 1000 -ryhmä tributoi edesmenneen Foo Fighters -rumpalin kunniaksi jo toistamiseen.

26.05.2022

Maaliskuussa kuolleen Taylor Hawkinsin muistoa kunnioitettiin hiljattain Ranskassa todella komealla tavalla. Tuhannesta muusikosta koostuva Rockin’ 1000 -ryhmä esiintyi Pariisissa ja soitti osana konserttiaan Foo Fightersin My Hero -kappaleen, joka omistettiin yhtyeen edesmenneelle rumpalille.

Massiivisiin mittoihin vedetystä coverista on kuvattu livevideo, joka on aika mykistävää katsottavaa. Rumpaleita on kymmenittäin, kitaristeja ja laulajia luultavasti satoja. Tästä ei voi paljoa komeammaksi pistää!

Rockin’ 1000 -projekti syntyi alun perin Italian Cesena-kaupungin Foo Fighters -fanien tempauksena. Tuhat muusikkoa kerääntyi soittamaan yhtyeen Learn to Fly -kappaletta toiveenaan saada bändi esiintymään kaupunkiinsa – Foo Fighters tuli kuin tulikin keikalle pari kuukautta myöhemmin.

Jättiläismäinen rokkibändi on jatkanut esiintymisiä myös ensimmäisen tempauksen jälkeen. Projektin Youtube-tilillä on lukuisia videoita, kun tuhannen soittajan voimin versioidaan esimerkiksi The Ramonesia, Deep Purplea, Oasista ja Red Hot Chili Peppersiä.

Rockin’ 1000 tributoi Taylor Hawkinsin kunniaksi pienimuotoisesti jo Torinossa huhtikuussa. Youtubesta löytyy noin puolentoista minuutin pätkä, kun bändin rumpalit soittavat Foo Fightersin Learn to Fly -kappaleen komppia. Soittoa seuraa asianmukainen hiljaisuus, ja bändin ilmeet ovat ymmärrettävän surumielisiä.

Foo Fightersissä vuodesta 1997 soittanut Taylor Hawkins kuoli 25. maaliskuuta vain 50-vuotiaana. Mies löydettiin menehtyneenä hotellihuoneestaan Kolumbian pääkaupungissa Bogotassa, jossa yhtyeen oli määrä esiintyä samana iltana. Ruumiinavaus paljasti jäämiä kymmenestä eri huumaus- tai lääkeaineesta kuten bentsodiatsepiinieista, opioideista ja marihuanasta.

 

Lisää luettavaa