Tulevan Bee Gees -elokuvan tuotantotiimissä muutoksia – leffaa odotellessa voi katsoa yhtyeestä kertovan dokkarin

Yhtyeen viimeinen elossa oleva jäsen Barry Gibb on mukana projektissa.

01.04.2022

Vuosina 1958-2003 toimineesta Bee Gees -yhtyeestä on tulossa elämäkertaelokuva.

Jo pari vuotta tekeillä olleen pätkän ohjaajaksi on nyt valittu John Carney, kertoo muun muassa Deadline. Useiden musiikkipainotteisten leffojen ohjaajana ja käsikirjoittajana toiminut Carney muistetaan etenkin Sing Street– ja Once-elokuvista, joista jälkimmäinen palkittiin parhaan laulun Oscarilla vuonna 2007.

Elokuvan tuottajaksi on valittu puolestaan Freddie Mercurystä kertovaa Bohemian Rhapsody -elokuvaa työstämässä ollut Graham King. Kingin on kerrottu työstävän parhaillaan myös Michael Jacksonistä kertovaa elämäkertaelokuvaa. Jackson- ja Bee Gees -elokuvilla on myös sama käsikirjoittaja, John Carney.

Vielä vuosi sitten uutisoitiin, että elokuvan käsikirjoittaa Ben Elton ja ohjaa Kenneth Branagh, mutta kaksikko on lähtenyt tiimistä ilmeisesti aikatauluongelmien vuoksi.

Veljeskolmikko Barry, Maurice ja Robin Gibbin yhtye Bee Gees löi läpi peräti kahdesti, ensin 60-luvulla popilla ja myöhemmin 70-luvulla diskolla. Ryhmä muistetaan kuolemattomista hiteistään kuten Stayin’ Alive, How Deep Is Your Love ja Night Fever.

Barry on yhtyeen ainoa elossa oleva jäsen Mauricen kuoltua vuonna 2003 ja Robinin vuonna 2012. Joitakin vuosia sitten ritarin arvonimenkin saanut Barry on tulevan dokkarin johtava tuottaja ja ”vahvasti mukana” sen tekemisessä. Paramountin jakelemalle filmille ei ole kerrottu vielä nimeä tai julkaisuaikataulua.

Yhtyeestä julkaistiin vuonna 2020 noin kaksituntinen dokumentti The Bee Gees: How Can You Mend a Broken Heart, joka on vuokrattavissa ainakin Viaplayssä ja Youtubessa. Yhä aktiivisesti musiikkia tekevä Barry oli mukana myös tämän dokkarin taustajoukoissa.

Vanhan dokumentin traileri näyttää tältä:

Lisää luettavaa