Tuukka Temonen ohjaa Apulannasta elokuvan, ensi-ilta vuonna 2016

Apulannasta tehdään elokuva.

10.06.2015

Apulannasta tehdään pitkä elokuva, Tuukka Temonen on ilmoittanut kotisivuillaan. Temonen myös ohjaa elokuvan.

”Elokuvan tekeminen on aina iso rutistus ja se vaatii paljon rahaa, ammattitaitoisia ihmisiä ja tietenkin hyvää säkää. Tällä hetkellä käymme viimeisiä rahoitusneuvotteluja yhteistyökumppaneiden ja TV-kanavien kanssa. Sopivia näyttelijöitä Toniksi, Antiksi, Mandyksi, Sipeksi ja Tuukaksi on koekuvattu ja varmasti heistä on pian jotain tiedotettavaa. Kuvaukset käynnistyvät syys- ja lokakuun taitteessa Heinolassa ja ensi-ilta on loppukesästä / alkusyksystä 2016″, Temonen kertoo sivuillaan ja jatkaa:

”Koekuvausten perusteella on sanottava, että aluksi tuntui todella mielipuoliselta ohjata näyttelijöitä esittämään omia ystäviään ja myös itseään. Miten outoa on antaa näyttelijälle neuvoja jotta hän olisi enemmän minä. Aika nopeasti sitä onneksi oppii ajattelemaan asioita ulkokohtaisesti. Ulkokohtaisuutta varmasti helpottaa se, että olemme jo aika sinut oman nuoruutemme kanssa. Tämän elokuvan tekeminen olisi ollut vaikeampaa vielä kymmenen vuotta sitten. Miten kiva on ollutkaan istua Tonin ja Sipen kanssa alas suunnittelemaan elokuvaa meidän nuoruudestamme.

Apis-leffa on siinä suhteessa ajankohtainen, että tällä hetkellä Suomi on keskellä vaikeaa taloustilannetta, vähän samanlaista lamaa kuin silloin vuonna 1991. Tuossa ajassa neljä nuorta poikaa eli elämänsä parhainta aikaa, vaikka yhteiskunta ympärillä oli luhistumassa. Tuossa hetkessä syntyi Apulanta.”

”Elokuva Apulanta-yhtyeen alkuvuosista 90-luvun laman kourissa kamppailevassa metsäteollisuuskaupungissa Heinolassa”, elokuvan esittelyteksti kertoo Suomen elokuvasäätiön sivuilla.

Lisää luettavaa