Tuure Kilpeläinen palkittiin Iskelmä-Finlandialla

Tunnustuksen arvo on 10 000 euroa.

04.08.2023

Muusikko ja laulaja-lauluntekijä Tuure Kilpeläinen on tämän vuoden Iskelmä-Finlandia -palkinnon saaja. Vuosittain jaettavan tunnustuksen kevyen musiikin eteen tehdystä työstä myöntää Nokian kaupunki ja se on arvoltaan 10 000 euroa. Kilpeläinen vastaanotti palkinnon Tapsan Tahdit -tapahtuman avajaisissa Nokian Pirkkalaistorilla torstaina.

”Tuure Kilpeläinen on poikkeuksellisen monipuolinen taiteilija, joka on luonut uuden ajan ikivihreitä niin laulamalla Autiosaaresta Valon pisaroihin kuin säveltämällä ja sanoittamalla muille artisteille sellaisia lauluja kuten Hyvää puuta, Suljettu Sydän ja monia muita. Kun kappaleiden levyttäjinä ovat artistit Katri Helenasta ja Kari Tapiosta Vesa-Matti Loiriin ja Kuumaa-yhtyeeseen, se kertoo palkitun harvinaisen monipuolisesta merkityksestä kotimaiselle musiikille”, Iskelmä-Finlandia -raadin puheenjohtaja Aki Karjalainen perustelee valintaa.

”Tämä palkinto tulee todellisena yllätyksenä. En itse osaa tai halua kategorisoida musiikkiani mihinkään karsinaan ja olen ajatellut, että Iskelmä-Finlandia-palkinto myönnetään sellaisille kunnon iskusävelmien konkareille, jonkalaiseksi en osaa itseäni mieltää. Elämä osaa yllättää! Otan tunnustuksen siis hämmästyneenä ja kiitollisena vastaan”, Kilpeläinen kommentoi.

Rumba onnittelee!

Lisää luettavaa