Tykopaatti, Gettoaki ja Dj Polarsoul delta bluesin jalanjäljissä

Vallan mainiota häröilyä tämä.

Kokoege on kahden miehen yhtye, joka on ”vähän niinkuin Maustetytöt, mutta ei sinnepäinkään”.

Bändin muodostavat kitaristi ja multi-instrumentalisti Aki ”Gettoaki” Ojala sekä laulaja-rumpali Tyko ”Tykopaatti” Haapala. Parivaljakon alunperin delta bluesina alkanut kokeilu päätyi mystisille sivukujille heidän tavattuaan tuottaja-alkemisti DJ Polarsoul alias Antti Raassina.

Kaikki sai alkunsa hip-hop -festivaali Turning Festin bäkkärillä vuonna 2005 Aki Ojalan ja Tyko Haapalan ajauduttua vitsinkerronta-battleen keskenään, jonka voittaja ei ole vieläkään selvillä.

Vuosien saatossa erinäisten sattumien ja jaettujen bäkkäreiden kautta kaksikko laittoi jamit pystyyn ja pian olikin kasassa liuta enemmän tai vähemmän delta blues-tyyppistä materiaalia, jonka ympärille bändin orkestraatio edelleen nojaa: kitara, laulu, bassorumpuna toimiva matkalaukku sekä virvelirummun roolia toimittava pahvilaatikko.

Orkesteri teki muutamia analoginauhoituksia ja keikkoja maakunnissa, kunnes jälleen erinäisten sattumusten kautta päätyi Dj Polarsoulin työpajalle Suomenlinnaan. Bluesin standardeja henkivistä biiseistä leivottiin täysin erilainen soppa tuottajavelhon hyppysissä ja bändin soundia päivitettiin psykedeelisemmille ja bailaavimmille vesille.

Videon on ohjannut, kuvannut ja leikannut Mikko Kaistinen, joka vastasi myös Alakulttuuritalon aikaisemmista videoista kuten Okko Nuotion Avaruusmokkasiinit ja Oula Suden Sinun jälkeesi.

Videon näet alta.