”Tytöt on keikoilla helpon munan perässä ja jätkille tää on varmaan parempaa tosi-tv:tä kuin tosi-tv” – ennakossa Nyrkkitappelu

Nyrkkitappelun laulaja ei tiedä yhtyettä, jota ei voittaisi nyrkkitappelussa.

29.04.2016

Vuonna 2010 perustettu tamperelainen Nyrkkitappelu julkaisee kolmannen albuminsa tänään Stupido Recordsin toimesta. Bangkok Shocks, Saigon Shakes, Nyrkkitappelu Rocks ja Haluan olla rocktähti ja saada paljon naisia -albumit saavat jatkoa nyt Lauri Elorannan (Pää Kii, Damn Seagulls) tuottamalla Mitä Saisi Olla?-levyllä.

Katurokkia, punkkia, räkää, limaa, mitä muuta sitä tarvitsee?

Levy on ennakkokuuntelussa ainoastaan Rumban sivuilla, ja albumia voit kuunnella yhtyeen laulajan Horo-Hepen haastattelun alta. Linkin alta taas näet yhtyeen kesän keikat.

Bändin Facebook-sivut puolestaan löydät täältä.

Teillä ei ole uudella levyllä oikein yhtään mimmibiisiä, vaan nyt olette vakavampia. Miksi helvetissä moinen, eihän kukaan jaksa paatosta livenä kuunnella?

”Tohon kysymykseen vastaa levyn nimikkobiisi Mitä saisi olla?, eli että ikään kuin me rokkibändinä olisimme joitain asiakaspalvelijoita, joiden pitäisi olla kiinnostuneita siitä, mitä yleisö haluaa kuulla. Biisien sanoitusten kirjoittaminen mulle on itseni viihdyttämistä, ja mua viihdyttää monenlaiset jutut. Ei tuolla meidän keikoilla ihmisiä muutenkaan kiinnosta mistä me lauletaan, tytöt on siellä helpon munan perässä ja jätkille tää on varmaan parempaa tosi-tv:tä kuin tosi-tv.”

Apulanta, Tehosekoitin, Lehtivihreät ja Nyrkkitappelu: mikä näistä yhtyeistä on paras ja miksi?

”Mä brassailin Ville Mäkiselle Nyrkkitappelun Cooperin testistä, että pelkällä keikkailulla tuli semmonen tulos, joka meni arviointitaulukosta ylitse. No Ville kerto Sipen juosseen siitä munkin tuloksesta jonkun 300 metriä yli. Apulanta on paras.”

Oletko koskaan joutunut tappeluun?

”Hämeenlinnassa Suisto-klubilla mä hermostuin keikan aikana ja löin yhtä kaveria, joka vähän yritti varastaa showta. Se pisti nyrkillä takaisin, ja mä ajattelin että reilu peli, sain mitä ansaitsin. Keikan jälkeen takahuoneessa se sama äijä tuli heilumaan sinne, ja mä olin menossa halaan, että hyvä show, otetaan kaljat. Kaveri oli kuitenkin niin tuotteessa, että tarkotus oli ilmeisesti tulla tappeleen mun kanssa ihan oikeasti. No siinä se sitten kompuroi itsensä takaraivo edellä maahan ja tajuttomaksi, ja ambulanssit sun muut paikalle. Takahuoneeseen oli tunkenut paljon ihmisiä muutenkin, mutta heitä ei tämmöset välikohtaukset paljoa kiinnostanut: ”Vittu oli pojat hyvä keikka!” Se oli.”

Keneltä ottaisit mieluiten turpaan ja miksi?

”Nyrkkitappelun puolesta ottaisin keikkameiningissä turpaan semmoselta bändiltä, joka sen ansaitsee. Keikalle antaa aina extra-latauksen, jos soitetaan jonkun ”isomman” bändin kanssa, ja syntyy semmosta hyvänhenkistä kilpailua. Mä en keksi Suomesta niin isoa rokkibändiä, jonka kanssa me ei näin pystyttäisi tekemään.”

20.05 45 Special, Oulu
21.05 Rytmikorjaamo, Seinäjoki
10.06 Yo-talo, Tampere
18.06 On the Rocks, Helsinki
02.07 Pikkupässi, Karkkila
08.07 Henry’s Pub, Kuopio
09.07 Kerubi, Joensuu
22.07 yksityispileet, Eräjärvi
23.07 Bar Bäkkäri, Helsinki

Lisää luettavaa