Uuden suomalaisen rap-aallon kehutuimpiin nimiin lukeutuva, Lauri Haavin luottotuottajanakin tunnettu artisti laajentaa elektroniseen musiikkiin

Aaro630:n eilen ilmestynyt kappale on riimeiltään rehellinen ja soundiltaan pehmeän elektroninen.

11.06.2022

Viime vuonna esikoislevynsä julkaissut tuottaja-artisti Aaro630 laajentaa eilen ilmestyneellä kappaleellaan musiikillisia tottumuksiaan. Räppiin nojaavan materiaalin sijaan uusi Sonyn kautta julkaistu Kulkija maantien -biisi nimittäin esittelee artistin melodisempaa ja lauluun painottuvaa puolta, mistä ollaan jo esikoislevyllä saatu viitteitä, mutta joka nyt nostaa päätään uudenlaisella energialla.

”Mulle on tärkeää ilmaista itseäni raa’asti, rehellisesti ja puhtaasti niin teksteissä kuin musiikissa, vaikka aiheet olisivat vaikeitakin”, Aaro630 sanoo. ”Mun musiikissa kuuluvat inhimillisyys ja virheet, enkä halua tehdä liian kliinistä tai ylituotettua musaa.”

Kulkija maantien on ensimmäinen julkaisu artistin tulevalta levyltä. Kappale on osuva esimerkki siitä, mitä Aaro630 yllä olevassa sitaatissa jo avaa: symboliikalla kyllästetty biisi käsittelee arastelematta omaan ainutlaatuisuuteensa luottamista sekä oman polkunsa kulkemiseen sitoutumista, mutta toisaalta rivien väleistä myös eksyneisyyttä, ulkopuolisuutta ja väreilevää ikävää.

Pehmeästi sykähtelevän elektronisen taustansa ansiosta kappaleen pohdiskelevat riimit rakentavat kokonaisuutta, joka on samaan aikaan kohtalokas mutta yllättäen myös myönteisesti nostattava.

”Mulle on luontevaa etsiä ja löytää jatkuvasti uusia juttuja. Kulkija maantien -biisillä ja koko tulevalla albumilla olen halunnut kehittää omaa uutta soundia ilman mitään rajoja, ja hakenut inspiraatiota muun muassa elektronisen musan eri genreistä ja vaihtoehtoisemmasta, tummemmasta altrock-soundista.”

Jyväskylästä kotoisin oleva Aaro630 on viimeisen vuoden sisään muun muassa uudelleenversioinut Pehmoainon Rakasta mua -kappaletta sekä tuottanut Lauri Haavin toukokuussa julkaistun albumin.

Kuuntele Kulkija maantien -kappale alta.

Lisää luettavaa