Uuh, täysin ennen kuulematonta Stone Temple Pilotsia ysäriltä! – kuuntele Crow-leffan soundtrackille tarkoitettu ”Only Dying” (siis oikeasti, kannattaa)

Scott Weiland kurmuuttaa äänihuuliaan harvinaisessa julkaisussa, joka kaivettiin päivänvaloon bändin Core-debyyttialbumin 25-vuotisjuhlan kunniaksi.

Hei hyvää päivää! Stone Temple Pilots penkoi arkistojaan ja löysi neljännesvuosisataa vanhan biisin.

Bändi juhlistaa debyyttialbuminsa Coren 25-vuotispäivää julkaisemalla levystä harvinaisuuksia täynnä olevan uudelleenjulkaisupaketin 29. syyskuuta. Boksiin kuuluu suurelle yleisölle totaalisesti tuntematon Only Dying, jonka bändi nyt jakoi kaikkien kuultavaksi ensimmäistä kertaa.

Rolling Stone -lehden mukaan biisi tehtiin alun perin The Crow -elokuvan soundtrackille. Epäonnisesti nimetty biisi vedettiin kuitenkin pois suunnitelmista, kun leffan tähti Brandon Lee kuoli vahinkoluotiin leffan kuvauksissa.

Sen sijaan soundtrackille päätyi aikanaan Big Empty, joka olikin Stone Temple Pilotsin uran tärkeimpiä hittejä koskaan.

Alla kuultava Only Dying on vähäeleinen ja hiomaton demo, mutta siitä huolimatta se on aika mannaa. Ainakin tämän vähän yli kolmekymppisen toimittajan se tuntemaan kuin olisin maagisesti palannut takaisin 90-luvun angstiin ja ahdistukseen, mutta sieluani silittää syvä tunne siitä, että ainakin Scott Weiland ja kumppanit ymmärtävät minua.