Uusi arkisto täynnä harvinaisuuksia – löydä The National & Sufjan Stevens vetämässä Leonard Cohenia

...ja vaikkapa ennalta tuntematon biisi Liimalta.

©2017 Graham MacIndoe
Grahan MacIndoe

The National -bändin Dessner-veljekset ja Bon Iverin Justin Vernon johtavat PEOPLE-nimistä artistikollektiivia, joka on juuri avannut nettiin hillittömän mielenkiintoisen aarrearkiston.

Tämän linkin takaa löytyvästä laajasta musiikkikokoelmasta löytyy harvinaisuuksia ja ennen kuulematonta musiikkia kiehtovista projekteista.

Yksi valikoiman kohokohdista on pakko olla The Nationalin ja Sufjan Stevensin yhteinen cover Leonard Cohenin Memories-biisistä. Se on Consequence of Soundin mukaan tehty alun perin Bryce Dessnerin ja hänen vaimonsa Paulinen häälahjaksi, eli kyseessä on täysin yksityinen projekti, jonka ei kai ollut tuolloin tarkoituskaan nähdä julkista päivänvaloa.

Täällä se silti nyt on.

Lisäksi arkistosta löytyy Between Spaces -niminen pala Tatu Rönkön Liimalta, Dessnerin veljesten omaa musaa, Nico Muhlyn kuriositeetteja, ynnä muuta totaalisen ug-kamaa.

PEOPLE-kollektiivi järkkää myös festareita, joista järjestyksessä toinen pidetään Berliinissä nyt 18.-10. elokuuta. Esiintyjiä on luvassa yli 160 ja niiden kirjo kattaa kuulemma kaikkea jättitähdistä ”artisteihin, joista et ole koskaan kuullutkaan”.