Uusi laulukilpailuformaatti alkaa Yhdysvalloissa – Kelly Clarkson ja Snoop Dogg juontamaan ”Amerikan euroviisuja”

Laulukilpailu alkaa jo maaliskuussa.

16.02.2022

American Song Contest -niminen Eurovision-laulukilpailusta vahvasti inspiroitunut formaatti käynnistyy Yhdysvalloissa 21. maaliskuuta. Pari kuukautta kestävän kisan juontajiksi on valittu poplaulaja Kelly Clarkson ja räppäri Snoop Dogg, uutisoi muun muassa Variety.

Kaikki Yhdysvaltain viisikymmentä osavaltiota, viisi territoriota ja pääkaupunki Washington ovat mukana kilpailussa. Erilaiset kokoonpanot sooloesiintyjistä bändeihin edustavat lokaatioitaan täysin uusilla kappaleilla, ja karsintakierrosten sekä live-esiintymisten jälkeen yksi sijainti valitaan voittajaksi. Mukana on siis 56 osallistujaa, jotka esitellään myöhemmin.

Laulukilpailut ovat juontajakaksikolle tuttu juttu jo ennestään, sillä sekä Clarkson että Snoop ovat toimineet valmentajina The Voice -ohjelmassa.

”On kunnia juontaa tätä ohjelmaa yhdessä pikkusiskoni Kelly Clarksonin eli Miss Texasin kanssa”, Snoop kommentoi kollegastaan leikillisesti.

Clarkson puolestaan kertoi odottavansa innolla Snoopin kanssa työskentelyä ja kisabiisien kuulemista. Laulaja tunnustautuu suureksi euroviisufaniksi, ja on jopa coveroinut omassa ohjelmassaan vuoden 2019 voittobiisiä. Clarksonin versio Duncan Laurencen kappaleesta Arcade katsottavissa alla.

Lisää luettavaa