Valloittava melodia yhdistyy rajuun tekstiin pop-artistin parhaimmistoa edustavassa kappaleessa

Paul Eliaksen kappale on kohtalokas mutta valloittava.

18.09.2022

Laulaja-lauluntekijä Paul Eliakselta ilmestyi perjantaina kappale, joka on samaan aikaan kohtalokas ja kutsuva. Post sinä -biisissä leikitellään ajatuksella siitä, kuka on elämän risteyskohdissa mielen päällä ensimmäisenä ja viimeisenä. Jos elämä äkillisesti päättyisi, kuka on se ihminen, jolle jäähyväisensä haluaisi heittää?

Kappaleen intensiivisyys syntyy myös siitä, että sen läpi kulkee henkilökohtaisen todellisuuden murenemiseen viittaava tarinalinja. Vaikka ei suoranaisesti fyysinen kuolema olisikaan kyseessä, voi henkinen musertuminen ravistella ihan yhtä lailla. Harvemmin kuitenkaan nämä kriisit ovat kollektiivisia, vaan yhden ihmisen sortuva maailma jättää koskettamatta suurinta osaa muista planeetan olennoista.

”Hiljainen hetki saattaa viedä tuskaiseen paikkaan vaikka ulospäin ja ympärillä kaikki näyttääkin olevan hyvin”, Paul Elias miettii. ”Biisin kontrasti polkevan jopa ilakoivan tempon ja vakavan paatoksellisen tekstin välillä kuvastaa juuri tätä sisäisen kaipuun ja ulkoisen elämänsykkeen jatkumisen välistä absurdia eroa.”

Kappaleen teksti ja sävellys on syntynyt yhdessä Ulpu Hozjajenokin kanssa, Kalle Mäkipellon vastatessa tuotannosta.

Paul Elias kiertää tänä syksynä ahkerasti keikkalavoja. Katso tarkemmat tiedot alta.

Paul Elias, syksy 2022:
24.09. Las Palmas, Joensuu
30.09. Teatteri Viirus, Helsinki (soolo)
19.10. Linnanmäki, Helsinki (Keidas-lava, soolo)
26.10. Sellosali, Espoo
28.10. Taphouse 60100, Seinäjoki (soolo)
29.10. Elämäni Biisi -etkot
06.11. Svenska Dagen -fest, Sellosali, Espoo (soolo)
11.11. Rento, Turku

Lisää luettavaa