Vestan toiveikkaalla kakkosalbumilla kuuluu järkkymätön usko parempaan huomiseen

Uskon tulevaan -levy käsittelee muun muassa hetkellisyyttä, ihmisen voimien rajallisuutta, ilmastonmuutosta ja ystävyyttä.

12.03.2022

Vestan toinen albumi julkaistiin eilen Etenee-levymerkin ja Warnerin toimesta. Uskon tulevaan -nimeä kantavalta albumilta on aiemmin kuultu singlet Valonsäteet, Ei yksin tarvii uskaltaa, Periodi sekä Juttele mulle.

”Valonsäteet-kappaleen ensiriffeistä selviää, että Vesta on kehittelemässä jotain uutta. Single on iloinen, artistin sanoin kiva kappale. Biisi vetää heti selkeän rajan aiempaan materiaaliin, tarkoituksellisesti”, kirjoitimme täällä. Periodi-balladista sen sijaan kirjoitimme näin: ”Vesta tavoittaa intensiivisellä tulkinnallaan kappaleessa sen nautinnollisen vivahteen, joka lähes kaikkeen kärsimykseen kätkeytyy.”

Kaksi viikkoa sitten julkaistu viimeinen Juttele mulle -single taas kirvoitti pohtimaan albumin teemoja laajemminkin: ”Juttele mulle tuntuisi ilmapiirinsä ja sanomansa puolesta menevän hyvin yksiin sen kanssa, mitä albumin nimi lupaa olevan tulossa, sillä biisissä kuuluu sellainen levollinen ja hiljaa kohiseva onni, jollaista vain täysin turvassa olevaksi itsensä kokeva ihminen voi tuntea.”

Nyt sitten debyyttialbumillaan Vuoden tulokas -Emman voittaneen Vestan toinen kokopitkä on täällä. Kolmentoista kappaleen kokonaisuuden tuotannosta vastaavat Vestan lisäksi Matti Ahopelto ja Atso Soivio.

Vesta kertoo albumista seuraavaa: ”Uskon tulevaan jatkaa ensimmäisellä albumilla annettua lupausta ’mulla on antaa ainoastaan lohtulauseita’. Levyn teemoja ovat ystävyys, hetkellisyys, ihmisen voimien rajallisuus, itserakkaus- sekä inho, ilmastonmuutos, mielenterveys sekä kaikesta huolimatta, järkkymätön usko parempaan huomiseen, usko tulevaan.”

Levyltä löytyy yksi vierailija, ja se on ala- ja yläasteikäisistä koostuva kokoonpano Biolapset nykyajan ratkaisevia ilmastokysymyksiä käsittelevässä, kylmiä väreitä nostattavassa Kaikki muuttuu -biisissä.

Albumin käsittely ei puolestamme jää tähän, sillä levyarvio on tulossa ensi viikolla. Siihen asti albumin voi ottaa kuunteluun alta. Vesta aloitti eilen levynsä tiimoilta laajan kevätkiertueen, jonka tarkat päivämäärät ja sijainnit löytyvät jutun lopusta.

Uskon tulevaan -kiertue 2022:

11.3.2022 Joensuu, Kerubi
12.3.2022 Jyväskylä, Lutakko
18.3.2022 Lahti, Finlandia-klubi
25.3.2022 Oulu, 45 Special
26.3.2022 Seinäjoki, Rytmikorjaamo
08.04.2022 Turku, Teatro / Logomo
09.04.2022 Tampere, Klubi
22.04.2022 Kuopio, Sawohouse Underground
23.04.2022 Helsinki Tavastia

Lisää luettavaa