Veteraaniräppärin uusi single yllätti artistin itsensä

Chydeone julkaisi ekan singlen tulevalta albumiltaan.

Ritarikunnasta tuttu Chydeone on palannut juurilleen eli omakustanneartistiksi. Omakustanteisen soolodebyytin Vaihtelevaa ihmisyyttä (2003) jälkeen turkulaisräpin monumentti on julkaissut levynsä Monspin suojasta.

Chyde julkaisi perjantaina ensimmäisen singlen tulevalta albumiltaan. Hän kertoo, ettei odottanut ”teknistaloudellisten” seikkojen vuoksi, että biisiä bongattaisiin soittolistoille sen kummemmin. Noh, toisin kävi: Spotify noteerasi kappaleen useamman kuratoidun soittolistan voimin ja ainakin Ylex ja Suomiräp ovat soittaneet biisiä lineaarisilla radioaalloilla.

Juurille paluu rajoittuu julkaisupolitiikkaan eikä kuulu singlessä, sillä Jesse J:n tuottaman Painopisteen referenssit eivät löydy sieltä, mistä Chyden kohdalla kenties voisimme olettaa.

”Tuleva pitkäsoitto ei ole New York -henkistä reppuselkäräppiä tai reggaevaikutteista boombappia, ei juuri mitään niiden suuntaan edes”, Chydeone selventää.

”Tunnelmat on haettu hyvin selkeästi brittimusasta, niin räpistä kuin muustakin alati muusta maailmasta eristäytymään pyrkivän saariryppään rikkaasta perinteestä.”

Musiikkivideo on tulossa, mutta toistaiseksi tyydymme tähän: