Vieläkö muistatte katastrofiksi osoittautuneen luksusfestivaalin? Järjestäjä myönsi syyllistyneensä petokseen – odotettavissa jopa 10 vuoden vankeustuomio

Oikeudenkäynti Fyre-festivaalin jälkipyykistä käynnistyi.

Fyre-festivaalia markkinointiin luksustapahtumana, jonne liput maksoivat 12 000 euroa. Festarivieraille lupailtiin huippuesiintyjien lisäksi huviloita ja huvijahteja, huippuruokaa ja julkkisten seuraa paratiisisaarimaisissa olosuhteissa.

Karu totuus paljastui nopeasti maksaneiden asiakkaiden saavuttua Bahamalle. Festarivieraat jätettiin oman onnensa nojaan matkatavaroineen. Heitä odotti vuotavat telttaviritykset. Ruuaksi tarjottiin paahtoleipää ja vihersalaattia. Ei vessoja, ei henkilökuntaa. Ei edes niitä esiintyjiä.

Kuten arvata saattaa, vuosi sitten ”järjestetyn” tapahtuman jälkipyykki jatkuu yhä. Oikeudenkäynti promoottori Billy McFarlandia vastaan alkoi sillä, että mies myönsi syyllisyytensä petokseen.

McFarland kuitenkin väittää tehneensä tapahtumaa hyvässä uskossa, mutta kokemattomuus festivaalin järjestämisestä johti lopulta vyyhtiin, jossa sijoittajia, tukijoita ja lopulta asiakkaita huijattiin luksusfestivaalin kulisseilla.

”Aliarvioin tämän kokoluokan tapahtuman järjestämiseen vaadittavat resurssit”, McFarland perusteli.

”Kadun syvästi tekojani ja pyydän anteeksi sijoittajilta, tiimiltäni, perheeltäni ja tukijoiltani, joille olen tuottanut pettymyksen.”

McFarlandia odottaa Guardianin mukaan 8–10 vuoden vankeustuomio.