Ville Valo & Agents -yhtyeen ensimmäinen single ulkona – myös Baddingin ääntä kuullaan kappaleella

Odotettu projekti konkretisoituu.

21.09.2018

Kuten kesällä kerroimme, Agents ja Ville Valo ovat aloittaneet yhteistyön Rauli ”Badding” Somerjoen laulujen tiimoilta. Nyt Ville Valo & Agents -yhtyeen ensimmäinen single on julkaistu.

”Tämä stoori sai alkunsa kolme vuotta sitten kun löysin pöytälodjusta Baddingin mulle aikoinaan lähettämät kolme demokasettia. Ensitöiksi kun hommaan ryhdyin otin yhteyttä Villeen, koska jäbällä on raudanluja ote Badding musiikista”, kertoo Agents-maestro Esa Pulliainen.

”Olenkin enemmän kuin iloinen kun tämä proggis vihdoin toteutuu, vaikkakin kolmenkymmenen vuoden viiveellä, levyllehän Badding nämä laulut tarkoitti – ja nyt tuntuu että lupaus täyttyy.”

Orpolapsi kiurun -single löytyy alta. Se on Baddingin säveltämä ja sanoittama ennen julkaisematon kappale, jossa kuullaan myös maestro Baddingin ääntä.

”Orpolapsi kiurun. Ei ihan tavallinen nimi poplaululle. Raulin alkuperäisellä demokasetilla laulun nimi oli Lamppu palaa ikkunassa. Ei huono sekään, mutta kyllä orvossa kiurun lapsessa on jotain selittämättömän baddingmäistä, niin että vanha Mustaprinssikin heltyi ja päätti nimetä biisin uudelleen”, Pulliainen kertoo kappaleesta.

”Ylipäätänsä se oli ensimmäinen biisi, jonka Ville valitsi mukaan tulevalle levylle ja luoja nähköön, kyllähän siinä kiteytyy jotain oleellista Raulin tyylistä, persoonasta ja tavasta luoda lyriikkaa. Kun sävellyskin vielä on tuttua taattua laatua, on käsissämme mielestäni uusi Badding-klassikko.”

Yhtyeen albumi on luvassa alkuvuodesta.

Lisää luettavaa