Vilma Alina tekee nyt orgaanisempaa musiikkia ja haluaa esiintyä areenan sijaan konserttisaleissa

Katso Nuoret rakastavaiset -kappaleen musiikkivideo.

28.08.2020

Vilma Alina julkaisi viikko sitten singlen Nuoret rakastavaiset. Tarinallinen kappale on artistin mukaan syntynyt, kun hän nappasi käteensä kitaran sen sijaan, että olisi mennyt pianon ääreen, kuten yleensä luovan puuskan iskiessä. Vilma Alinan mukaan kappaleen vastaanotto on ollut hyvä.

”Yleensä nihkeilyä tulee jonkin verran vastaan aina, mutta toistaiseksi en ole saanut sellaista palautetta. Biisi on herättänyt jengissä tunteita, se on kiva huomata”, hän kertoo.

Edellinen single Rikollinen on striimannut yli kultarajan ja pysytellyt viikkotolkulla radioiden soitetuimpien kappaleiden joukossa. Asettaako tällainen paineita ja odotuksia uusien julkaisujen suhteen?

”Totta kai sitä toivoo, että se soisi radiossa. Varsinkin, kun tämä kappale on sellainen, joka potentiaalisesti voisi soida siellä. Kun on ollut pari onnistumista ja on päässyt niihin paikkoihin mihin on halunnut, niin totta kai seuraavan julkaisun kanssa toivoo ja odottaa että se voisi jatkua. Sitä ei ikinä tiedä, se onkin se jännä osa!”

Nuoret rakastavaiset -kappaleen musiikkivideo julkaistiin tänään. Mikko Harman käsikirjoittama ja ohjaama video vie Aleksanterin teatteriin.

”Biisi on tosi tarinallinen, ja tarina itsessään on hyvin visuaalinen. Minulle oli selkeää heti alkuun, etten halunnut videon kuvittavan kappaleen tapahtumat. Toivoin, että voisi tulla joku uusi kulma ja vähän tällaisella briiffauksella lähetettiin biisi Mikolle.”

”Teatteri oli superhyvä idea, koska kappaleen tarinassa vedetään muille showta, että kaikki on hyvin vaikkei olekaan. Mun mielestä on hauska tehdä videoita niin, ettei alkuun laita liian tiukkoja ohjeita. On tosi kiinnostava kuulla, mikä videon tekijän tulkinta on kappaleesta, minkä kuulee ensimmäistä kertaa.”

Vilma Alina kertoi Iltalehden taannoisessa haastattelussa, että on alkanut kyseenalaistaa sitä, että artistin ”kuuluu” haluta areenakeikalle. Onko videolla näkyvä teatteri metafora sille, että konserttisaleissa esiintyminen kiinnostaa enemmän?

”Mä en itse asiassa ole aiemmin tätä ajatellut, mutta kyllä esimerkiksi Aleksanterin teatterissa olisi aivan ihana soittaa joskus keikka. Tämä on ollut mulle sellainen oivallus, mikä on tullut viimeisen parin vuoden aikana. Olen miettinyt, että mitkä keikat ovat olleet sellaisia, missä itsellä on ollut kaikista paras fiilis vetää. Oon tajunnut, että ne on usein niitä missä on istuva yleisö. Esimerkiksi vuosi sitten Huvilateltassa oli siistiä, samoin jotkut akkarikeikat ja G Livelabit ja tällaiset, ne ovat olleet mulle supertärkeitä keikkoja.”

”Tuntuu, että niissä olen omalla alueellani. Jossain yökerhossa, jos pitää haipata yleisöä laittamaan käsiä ilmaan, niin huomaan olevani sellaisessa roolissa missä siellä pitää. Olen tajunnut, että se ei ole sisintä minua.”

Nuoret rakastavaiset enteilee Vilma Alinan kolmatta albumia, mikä julkaistaan ensi vuonna. Hän kertoo sen olevan orgaanisempi ja kitaravoittoisempi kuin edelliset.

”Olen tehnyt biisejä enemmän kitaralla. Siitä tulee enemmän sellainen laulaja-lauluntekijä-albumi, ja vähemmän perinteinen poplevy.”

Katso video alta.

Lisää luettavaa