Vuonna 1977 syntynyt suomalainen punkmuusikko sai tuomion raiskauksesta

Tuomio annettiin tiistaina.

01.11.2023

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut vuonna 1977 syntyneen suomalaisen punkmuusikon puolentoista vuoden ehdolliseen vankeusrangaistukseen raiskauksesta. Teko tapahtui Helsingissä vuoden 2014 elokuussa. Asiasta kertoi Helsingin Sanomat täällä. Tuomion saanut vuonna 1977 syntynyt mies määrättiin maksamaan uhrille kärsimyskorvauksia 1 500 euroa.

Helsingin Sanomien uutisen mukaan teon uhri oli osallistunut vuonna 2021 perustetun punkstoo-tilin keskusteluun. Hän oli kertonut siellä tapahtuneesta nimettömänä. Uhrin tekemästä kirjoituksesta oli tehty rikosilmoitus. Tuon jälkeen uhri oli itse kertonut poliisille tapahtuneesta seksuaalirikoksesta.

Helsingin Sanomat painottaa uutisessaan, ettei tuomion saanut ole muusikko Teemu Tanner tai muun muassa Pää Kii -yhtyeestä tunnettu Teemu Bergman. Tanneria koskeva raiskaussyyte on edelleen oikeudessa käsiteltävänä.  Kaksi naista on puolestaan syytteessä kunnianloukkauksista. Naisia syytetään kirjoituksista, jotka käsittelevät Teemu Bergmania. ”HS mainitsee myös Tannerin ja Bergmanin tapaukset, ettei heitä sekoitettaisi artikkelissa mainittuun vuonna 1977 syntyneeseen mieheen”, uutisessa kerrotaan.

Lue Helsingin Sanomien uutinen asiasta täältä.

Lisää luettavaa